Smickrande Smink för Olika Hudtoner

Förståelse av hudtoner och undertoner är lika viktig som att känna till din hudtyp när det gäller att hitta smink som passar dig bäst. Användning av produkter som förskönar dina unika funktioner kan bidra till att öka din självförtroende och att du känner dig vackrast. I denna artikel kommer vi att ge en omfattande guide på hur man väljer smink för olika hudtoner.

Hudton och Undertoner

När vi talar om hudtoner, refererar vi till den naturliga färgen på din hud, som kan variera från mycket ljus, ljus, medium, tan, mörk till mycket mörk. Undertoner å andra sidan, refererar till de subtila nyanser under hudens yta. De kan vara kalla (rosa, röda eller blå bas), varma (golden, peachy, gul bas) eller neutrala (blandning av varma och kalla toner).

Smink för olika Hudtoner

Mycket ljus Hud

För mycket ljus hud med kalla undertoner, gå för ljusa och pastellfärger när det gäller rouge och läppstift. Rosa och bärnyanser ser särskilt smickrande ut. Svart mascara och eyeliner kommer att lägga till definition.

Ljus Hud

Personer med ljus hud och varma undertoner kan välja persika och korallfärger för rouge och läppstift. För ögonskugga, prova varmare bruna toner. Svart mascara och brun eyeliner kommer att förbättra dina ögon.

Medium Hud

För de med medium hud och neutrala undertoner, välj rouge i bär- och plommonnyanser. Du kan även gå med läppstift i nyanser av röda och bär. Brons och guld nyanser av ögonskugga kommer att se fantastiska ut. Svart mascara och eyeliner kommer att förbättra dina ögon.

Tan Hud

Om du har en tan hud med varma undertoner, går du bättre på djupa persika och rosenröda nyanser av rouge. Körsbär, vinröda och bruna nyanser av läppstift kommer att se smickrande ut. För ögonskugga, prova koppar och bronstoner. Svart mascara och brun eyeliner kommer att fungera bäst.

Mörk Hud

För mörk hud med kalla undertoner, djupa bär- och plommonnyanser av rouge ser bäst ut. Läppstift i körsbär, vinröda och bruna nyanser kommer att vara smickrande. Rika guld-, koppar- och bronze-nyanser av ögonskugga kommer att se fantastiska ut med svart mascara och eyeliner.

Mycket Mörk Hud

Om du har en mycket mörk hudton med varma undertoner, kommer djupa bär-, bronse- och rosnade rouge vara mest smickrande. Prova djupa plommon-, rödvin- och bronsnyanser av läppstift. Rika, gyllene, koppar och jordnära nyanser av ögonskugga kommer att komplementera din hudton perfekt, fulländade med svart mascara och eyeliner.

Slutord

Att hitta märken och produkter som passar dig bäst kan vara en prövning, men med rätt kunskap och självförtroende kan du uppnå den perfekta makeup-looken. Kom ihåg, den viktigaste aspekten av makeup eller ägande av ditt utseende handlar mindre om färgmatchning och mer om hur du bär det. Ha kul med det och bli inte rädd för att experimentera.

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.