Vårda håret med Camellia olja

Kom ihåg när du var ung och föräldrarna höll din hårvård så enkel som möjligt? Du kanske bara använde en enkel hårföning eller ett yrväder. För många kvinnor ökar hårets komplexitet avsevärt över åren och kräver mer än vad föräldrarna kunde erbjuda. Användningen av oljor som lavendel-, avokado- och mandelolja är väldigt vanlig vid hårbehandling.

Dessutom har Camellia olja börjat etablera sig som en populär ingrediens i många professionella hårprodukter. Det portugisiska namnet för kameliaoljan är ”Azeite de Camellia” och är tillverkad från den klassiska kameliaväxten. Kamellia olja har långa traditioner som hårolja i Kina och Japan och är nu allmänt tillgänglig på den internationella marknaden. Det är ett naturligt alternativ för hårvård som läggs till många olika typer av professionella hårprodukter som såväl som inom dit hårvårdsprogram

Vad är Camellia olja?

Kameliaolja är en vegetabilisk olja som utvinns från fröna från kameliaväxten. Det är obehandlat, kallpressat och 100% naturligt. Förutom att användas i hårprodukter används den också som en basolja för många olika typer av massageoljor och kroppsvårdsprodukter.

CameLLIA olja är en ljustexturad olja som absorberas snabbt och har en förtjockande, skyddande och fuktgivande effekt. Det har fem gånger så mycket oljesyra som olivenolja och en hög andel essentiella fettsyror såsom oleinsyra, linolsyra, palmitinsyra och linolensyra.

KameLLIA olja har också en hög andel antioxidanter som Vitamin E och flavonoider som hjälper till att skydda håret mot den dagliga skojaren. Antioxidanter hjälper också till att skydda hårstrån från UV-strålning och förhindra att den förlorar fukt och fuktgivande egenskaper. Allt detta gör att ditt hår ser friskare ut och får ny energi och glädje.

CameLLIA oljas hälsofördelar

KAMELIA olja är en mångsidig olja som har många hälsofördelar för håret. Nedanför följer några påståenden angående fördelarna med att använda kameliaolja för håret.

  • Skyddar håret: Camellia olja är rik på E- och A-vitaminer och antioxidanter, vilket skyddar håret från fria radikaler och andra väderfaktorer.
  • Förhindrar mögel: Camellia olja innehåller eteriska oljor som ger en antibakteriell och antifungal effekt som hjälper till att förhindra mögel och mögel.
  • Matar håret: Camellia olja är rik på fettsyror som hjälper till att ge håret näring och skyddar det från att bli torrt. Det bibehåller också hårfuktigheten.
  • Förbättrar hårstrukturen: Camellia olja har fördelar för hårets struktur och hjälper till att stärka håret. Det hjälper också till att förbättra håruppdelningen.
  • Lättnar stylingbehandlingar: Camellia olja ger det torra håret en naturlig glans och mjukhet. Det underlättar också stylingbehandlingar som att skapa lockar och frisyrer.
  • Hjälper till att minska problem med håravfall: Camellia olja har visat sig vara en mycket effektiv ingrediens när det gäller att bekämpa håravfall och andra hårproblem. Det stimulerar också hårväxten.

Hur man använder Camellia olja?

Som en av de äldsta och mest använda oljorna för håret har Camellia olja långa traditioner som hårolja. Det är väldigt enkelt att få sina egna fördelar från detta förtjusande naturliga hårprodukt. Nedan finns de mest populära metoderna att använda kameliaoljan:

  • Direct Applicatin: Den mest populära metoden är att tillämpa oljan direkt på hårbotten med hjälp av fingertoppar eller en borste. Det är bäst att applicera oljan på ren, torrt hår. Låt oljan sitta på håret i ungefär 20-30 minuter innan du tvättar håret.
  • Hot Oil Treatment: Häll en liten mängd kameliaolja i ett glasburk och värm upp det i ett vattenbad. Applicera oljan i hårbotten och runt om hela håret. Massera hårbotten så att oljan tränger in i håret. Ta en varm duk och linda runt huvudet, låt oljan sitta i håret under 15-20 minuter innan du sköljer det med ljummet vatten.
  • Styling Product: Camellia olja kan användas som en stylingprodukt också. Det kan användas för att ge glans och styrka till håret. För att använda detta medel applicera en liten mängd olja i håret före styling och mornen och tvätta det sedan med ljummet vatten.
  • DIY Treatment: Du kan också göra en hemmagjord hårbehandling genom att blanda ihop olja och lite honung. Rör ihop vätskan, applicera den till hårbotten, skapa en mask av yoghurt och låt det sitta i ungefär 10 minuter. Tvätta sedan håret med ljummet vatten innan du föner håret.

Säkerhetsåtgärder

CameLLIA olja

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.