Hur kan man få sommarlooken att stanna kvar längre? Metoder för en permanent brun hud och sommarsmink

Hallå!

Tyvärr närmar sommaren sitt slut, men det är fortfarande svårt för oss att vänja oss vid de kallare temperaturena och behovet av ett tjockare lager kläder. Det enda du kan göra för att förlänga din solbränna är genom användandet av de rätta skönhetsprodukterna. Bronzer, ögonskugga, puder, brun utan sol-produkter…Dessa är endast några av produkterna som förlänger sommarlooken. Hur använder man dem då på rätt sätt? 

Förlägnd sommarlook

Den grundläggande regeln för att bevara sommarlooken är att inte applicera heltäckande foundations. Istället är det mycket bättre att använda återfuktande och mattifierande sminkbaser och BB-krämer med en lättare formula. Om ditt ansikte har tydliga defekter såsom missfärgningar, rynkor eller akne räcker det med en heltäckande concealer. Rekommenderas highlightning-produkter för att förlänga solbrännan? Det beror på om det fortfarande är vamt ute. Ifall det är det, finns det ingen mening med att applicera ett tjockt lager av smink. Höga temperaturer och hög fuktighet kommer framkalla den flammiga hudlyster som du vill undvika.

Ögonsmink vs solbränna

Sommarlooken inkluderar även ögonsmink. Men det behöver inte vara tung och mörk, utan snarare ljus och strålande. Du behöver inte använda heltäckningsconcelear eller ögonskuggor. Du kan istället välja produkter med en naturlig ton som innehåller skimrande partiklar. 

Vad gäller för ögonskuggsprimer? Du bör betrakta produkten som väsentlig eftersom den inte endast kommer förlänga livslängden på ögonskuggor, utan även ge dig en naturlig look.En highlighter är också viktigt. Applicera det så att dina ögon ser större ut. Det gör du genom att lägga lite längst innerögat, under ögonbrynsarken, vid Amors båge och på toppen av kindbenen. 

Använd en penna för att få mörkare ögonbryn; du kan även applicera det vid utsidan av ögat. Eftersom vi fortfarande utgår från en sommarkänsla kan du vara kreativ med färgen av pennan. Lämna alla svarta och brunfärgade pennor och välj istället pennor som matchar iris i ögat. Du kan göra det samma med mascaror. Använd två varierande färger för övre och nedre ögonfransar. 

Solig blush

Trots att kinder blir bruna väldigt snabbt bör du inte glömma bort att ge dem en aning färg och fräschhet. Uppenbarligen fungerar här en vanlig blush mycket bra. Dess färg bör vara så nära din naturliga läppfärg som möjligt. Kom ihåg att applicera i små mängder genom att lätt borsta kinden med blushen. Ifall du planerar att applicera en highlighter, kom ihåg att använda en matt blush. 

Läppar på semestern

Din sommarlook kommer kommer nå en ny nivå med det rätta sminket för läpparna. För att åstadkomma detta, använd ett läppstick och en läppenna i naturlig färg. Du kan även använda subtila läppglans och applicera dem i mitten av dina läppar. Det är viktigt att faställa läppsminket med puder och att ha blotting paper i din väska. 

När solbrännan börjar försvinna…

Det är värt att vända sig till en bronzer som frambringar effekten av en solkysst hud. Applicera den på de delar i ansiktet som lättast blir bruna. För att förtydliga, dessa är tinningarna, ögonbrynsarken, näsryggen, kindbenen, käklinjen, sidan av nacken, uringningen och axlarna. Applicera bronzern gradvis för att undvika för hög mättnad och en onaturlig effekt som är långt från att se naturlig ut. Använd en stor, fluffig borste för att varsamt applicera bronzern på kroppen. 

Smink vs årstid

Vårt smink bör ändras i tackt med årstiderna. När sommaren är över är det värt att välja produkter med starkare färger, och sommarprodukterna som ofta har skimrande partiklar bör läggas undan i väntan på nästa sommar. Ersätt sommarfärgpaletten med en höstpalett som innehåller färger inspererade av naturen. Sluta inte än med bronzer, highlighter och blus, eftersom tack vare dessa kommer din hud bli skinande, frisk och hålla kvar sommarlooken. 

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.