Kontrollerar man nyansen av foundation på ens käkben? Jag känner till ett bättre knep för hur du hittar din perfekta foundationnyans

Hur ska man välja en foundation? Hur kan vi ta reda på om en särskild nyans passar oss? Vilken kroppsdel ska man använda för att vara säker på att en viss foundation kommer ha en naturlig finish – käkben, handled eller nacke? Jag kommer snart ge svar på alla dessa frågor. Välkommen alla sminkentusiaster!

Det finns tusentals självhjälp böcker som handlar om att hitta den rätta foundationnyansen, men ändå finnds det ingen som kan göra dig 100 % säkert på färgen du har köpt kommer matcha din hy perfekt. Av denna anledning, låt oss gå igenom alla steg av att välja den rätta skönhetsprodukten. 

1. Köp aldrig en foundation på internet

Jag gjorde detta en gång. Och jag kommer aldrig göra samma misstag igen. Varför?

Att köpa foundation från en butik på nätet är som att ta en stor chansning. Ok, du väljer en nyans från de dussintal som finns på hemsidan, men du kan aldrig vara helt säker på vad som kommer levereras till dig. Det kanske visar sig att nyansen du valde är antingen för ljus eller för mörk, eftersom den i verkligheten ser helt annorlunda ut från hur den såg ut på skärmen. Detta borde egentligen inte vara oväntat med tanke på att det inte är möjligt att presentera en särskild färg likadant på varenda skärm. Därmed är tanken på att köpa foundation på nätet bara löjlig. 

Dessutom, en av de största fördelarna med att köpa foundation från en vanlig butik är att du kan testa den. Det finns inga test i butiker på nätet som du kan använda för att verifiera att färgen passar dig. Därmed är det definitivt svårare att hitta den rätta produkten. När du köper på nätet kan du inte heller kolla produktens konsistens eller hur den beter sig vid kontakt med din hud.

Undantag: när du redan har en pålitlig foundation och du vet vilken nyans som passar dig bäst. 

2. Gå till en butik först för att få en känsla om utbytet! 

Köp inte bara vilken foundation som helst. Tänk på ditt första besök till butiken som ett försök på att få en känsla om utbytet. Vad innebär detta?

För det första, ta en titt på alla de foundation som butiken har att erbjuda. För det andra, fastgör vilka produkter som är tillgänglig för dig, och här menar jag prismässigt – du kanske inte har råd med att köpa de lite dyrare produkterna, då kan du räkna bort dem på en gång. För det tredje, verifiera vilka foundation som möter din huds behov. Till exempel, om du är ung behöver du inte en foundation som har anti-åldring egenskaper. Nästa steg är att ta några tester på din hand för att kolla produkterns konsistens. För att förtydliga, ni som har känslig hud bör inte välja en oljig, tjock och heltäckande foundation. Inte förrän du har gått igenom dessa steg kan du fokusera på att välja nyans av foundation.  

MEN! Testa inte nyansen av foundation i butiken. Ta några tester av de produkter du är mest intresserad av och applicera dem hemma. Det artificiella och väldigt starka ljuset som är typiskt för butiker kommer hindra dig från att kunna välja rätt nyans. Det bästa sättet att testa de olika färgerna är i hemmet där ljuset är naturligt. 

3. Varken käkbenet eller handleden är ett bra ställe att testa foundation på!

Jag gissar på att det nästan överallt är skrivet att man inte bör använda sin handled för att testa färgen av en foundation. Men varför är det en dålig idé att applicera produkten på käkbenet eller nacken?

Att testa foundation på käkbenet är trots allt en teknik som rekommenderas av många. Och att röra sig lite nedåt och applicera foundation även på nacken är ändå naturligt då du vill att foundationen ska blanda sig väl med nacket också. Den senaste upptäckten gjord av makeup artister kastar däremot ett nytt ljus på detta ämne. Så vilken är den mest passande kroppsdelen att testa en nyans av foundation på?

Det sägs att den bästa hudytan att testa foundation på är den högsta punkten av kindbenet, ännu mer specifikt är det platsen som du applicerar din highlighter på. Enligt uppgifter är detta den exakta ytan där vår hud är varken för mörk eller för ljus. I berättigandet av detta jämför makeup artiserna våra ansikten med bränt toast…Ja, du läste rätt – toast. De hävdar att de yttre delarna av vårt ansikte är de mörkaste (panna, haka och käke), detta eftersom de reagerar på solen snabbast. Och detta är själva anledningen till varför du inte borde testa foundation på käkbenet, nyansen kan visa sig för mörk när du applicerar det jämnt på hela ansiktet. 

Undantag: om du märker missfärgningar eller rödhet på kindbenet kommer denna teknik inte kunna uppfylla sitt syfte. 

Dela gärna med er ifall mina råd hjälpte er att välja den rätta nyansen av foundation!

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.