Perfekt Mascara? Ja, jag har hittat den!

När man väljer mascara är det viktigaste att den fungerar! Många gånger har mascaror gjort mina fransar geggiga och klumpiga. Jag tröttnade på detta och beställde flera olika mascaror online och provade dem på mig själv. Slutsatsen? Jag har hittat en mascara som har allt!

Klumpiga fransar? Jag känner igen mig i problemet

Jag måste erkänna att mascarorna jag köpt hittills inte varit de bästa lösningarna för mig. Många gånger har jag fått hem en produkt vars borste har varit för kort och formad på ett sätt där, när jag försökt använda den, har den kladdat ner hela mina ögonlock. 

Jag använde även produkter som gjorde mina fransar geggiga och fick dem att kännas stela och raka. Förr brukade jag lägga skulden på mina fransar. Jag trodde att de var naturligt tunna och glesa, så att de inte kunde räddas av mascara. Dock har jag insett att jag hade jättefel. 

Jag bestämde mig för att ge mig själv en till chans. Jag beställde flera mascaror som rekommenderades av kvinnor online. Jag provade varje produkt på mig själv och hittade några som fungerade perfekt. Tack vare dem har jag åter fått hopp om mina ögonfransar. 

Vilken mascara är bäst? Här är min lista!

Varför har jag gjort en rankning av de bästa mascarorna? Jo, för att jag är väl medveten om hur problematisk den här produkten kan vara. Dessutom vet jag hur viktigt det är att välja rätt mascara i avseende att hålla fransarna friska och vackra. 

Spana in min mini-rankning. Den kanske hjälper dig att hitta din drömmascara. 

1. Nanolash mascara

Varje rankning börjar med en obesegrad vinnare. I mitt fall är det Nanolash mascara som överträffar alla mina förväntningar. Låt mig börja med att säga att produkten är premiumkvalitet. I formulan hittade jag många oljor och närande ingredienser som förstärker produktens effekt, samt tar effektivt hand om fransarna. 

Dessutom kommer Nanolash mascara med en silikonborste som är bra formad. Jag hade inte minsta problem när jag skulle applicera produkten på mina fransar i ytterkanten av ögat samtidigt som jag skulle undvika att färga ögonlocken. 

Jag kommer också att nämna hållbarheten av mascaran. När den väl applicerats håller den hela dagen. Den varken flagade, smulade eller smetades ut, även på en regnig dag. 

Nanolash mascara är en produkt som finns i två versioner:

Det här är ett stort plus i mina ögon eftersom du kan välja produkten som passar dina behov bäst. 

2. Lashcode Mascara

En annan mascara jag vill tipsa om att prova är Lashcode Mascara. Det är en förlängande och utfyllande mascara som redan efter första appliceringen, helt förändrar fransarnas utseende. 

Den här mascaran, liksom Nanolash mascara, har också en välformad silikonborste som gör appliceringen mycket enklare. När den väl applicerats var fransarna fint separerade och klumpfria. 

Den här mascaran höll hela dagen utan problem. Jag behövde inte oroa mig öven ”Pandaögon” eller utkladdande av produkten. Jag provade produkten under en skidresa och den presterade väl även i kallt väder. 

3. Chanel Le Volume

Chanel Le Volume mascara är long-wear och fungerar effektivt. Mina fransarna blev längre och fick en fin böj redan efter första lagret. Efter en lång dag såg mascaran fortfarande bra ut. Jag noterade inte synliga tecken på utsmetning eller smulande. 

Enda problemet för mig visade sig vara borsten. Den är ganska stel och har extremt korta borststrån. Även om fransarna var fint separerade, var det mycket svårt att använda borsten i ytterkanten av ögat. 

4. Guerlain Maxi Lash So Volume

Guerlain Maxi Lash So Volume är en helt okej mascara med en ganska tjock konsistens. Enligt mig är det det som håller den från att smula eller flaga… Iallafall i några timmar efter appliceringen. Tyvärr i mitt fall noterade jag några mascarapartiklar på mina ögonlock, men det var inte ett så stort problem. 

Borsten är välformad. Den låter dig nå de kortaste fransarna och sprida ut produkten jämt över fransarna. Jag kommer dock att erkänna att jag inte hade tagit med mig den här mascaran in i bastun. När den utsätts för högre temperaturer smetas den ut ganska snabbt. 

Vad tycker ni om mina mascaratips?

Mina damer, jag är väl meveten om att valet av mascara är ett mycket individuellt beslut. Dock bryr vi väl oss alla om samma saker. Vi vill att mascaran ska vara:

  • hållbar;
  • tålig mot externa faktorer;
  • effektiv vid användning;
  • säker för ögonen. 

Det här är varför jag förberett en lista med de mascaror som fungerat bäst för mig. Om jag skulle behöva välja en produkt som inte har några nackdelar, skulle jag välja Nanolash mascara. I mitt fall är det den bästa mascaran jag någonsin provat. Jag menar inte att de andra produkterna är dåliga, men det var alltid någonting som saknades. 

Om du har provat någon av mascarorna jag gått igenom, berätta gärna för mig vad du tycker om den! 

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.