Jag Väljer den Bästa Värmeskyddssprayen för Hår

Kommer du ihåg att förse håret med skydd mot hettan innan du använder hårtorken? Tyvärr är det omöjligt att använda värmeverktyg på håret utan att skada dina stackars hårstrån. Därför rekommenderar jag starkt att använda värmeskydd innan du använder plattång eller andra värmeverktyg. På så sätt undviker du dehydrering, matt och sprött hår.

Om ett ögonblick ska jag dela med mig av namnen på de bästa värmeskyddssprayerna som jag haft möjlighet att prova på mitt hår. Jag är säker på att du kommer att ha en hum om vilken produkt som passar ditt hår bäst efter att du läst mitt inlägg. Men innan dess ska vi kort diskutera användningen av värmeskyddssprayer, så att du får hela bilden.

Ska man använda värmeskyddsspray på torrt eller fuktigt hår?

Båda sätten fungerar i princip. Personligen använder jag värmeskydd på torrt hår eftersom jag alltid låter håret lufttorka. Men när jag har lite bråttom med föningen, sprayar jag håret efter att jag torkat bort överskott av vatten med handduken. Sen stylar jag.

Ska man använda värmeskyddsspray på hårbottnen?

Jag hade inte gjort det – det är bättre att spraya håret och undvika hårbottnen helt. Det är generellt sett en god idé att lägga på en extra portion på hårtopparna. Ibland kammar jag också håret för att fördela produkten jämnt, men det är inte obligatoriskt. Jag sprayar håret med ett värmeskydd några sekunder innan jag använder ett värmeverktyg. Denna produkt kräver inte tid innan den börjar fungera, vilket är fantastiskt och tidssparande.

BÄSTA VÄRMESKYDDSSPRAYERNA FÖR HÅR [topplista]

Nedan ser du värmeskyddssprayer som visat sig perfekta för mitt hår. Ordningen är inte slumpmässig. De översta fungerar bäst – åtminstone enligt mig.

#1: Nanoil, Heat Protectant Spray

nanoil VÄRMESKYDDANDE SPRAY

Det kanske låter lite löjligt, men jag förälskade mig i lukten på denna produkt. Den är subtil och sitter i håret i några timmar, vilket jag verkligen gillar. Men när jag väl började använda sprayen överfördes min kärlek för doften till en besatthet av själva effekterna och resultaten. Nanoil Heat Protectant Spray är nu ett obligatoriskt steg för mig som jag aldrig missar innan jag lockar eller plattar håret. Jag använder den före föning också, men det är självklart. Överraskande nog märkte jag att sprayen fixade till mitt hår när jag hade en #badhairday – den gör håret lystert, lent och mjukt. Men den viktigaste egenskapen med detta värmeskydd – vilket jag märkte – är att mitt hår blir inte längre torrt och sprött. Mitt hår är konstant återfuktat nu! Slutligen ska jag berätta att Nanoils värmeskyddsspray är billig och finns tillgänglig i 200 ml flaska.

Gå in på den officiella hemsidan – nanoil.se

#2: Kemon, AND Heat Spray 13

Denna rekommenderade min frisör som använder den i sin salong. Sprayen är superlätt – du märker inte att du har den i håret. Men du måste använda en ganska stor portion för att skydda håret helt och hållet mot värmeskada. Lyckligtvis är AND Heat Spray 13 lätt att använda. Det jag också gillar med Kemons produkt är att den också ger UV-skydd, vilket gör att jag alltid packar med denna produkt när jag ska ut i solen länge. Jag använder den inte lika mycket under andra årstider eftersom den tar slut ganska snabbt och jag får inte den där boosten av lyster.

#3: Balmain, Thermal Protection Spray

Låt mig presentera ännu en spray med mycket volym (200ml) som – tyvärr – inte är särskilt billig. Jag använder den främst innan jag ska platta håret, men den verkar också skydda håret mot de skadliga effekterna från en locktång. I min erfarenhet gör Balmain Thermal Protection Spray håret lystert och slätt, vilket hjälper mig att bevara håret rakt längre. Jag gillar också att denna värmeskyddsspray säljs i en genomskinlig flaska, eftersom det ger mer överblick över produktmängden. Och trots att jag gillar effekterna, tror jag inte att jag kommer köpa den igen – om jag inte får nån stor kampanjkod.

#4: CHI, 44 Iron Guard Thermal Protection

Jag gillar detta värmeskydd, men om jag ska vara ärlig tror jag inte den skyddar håret mot höga temperaturer lika effektivt som ovanstående produkter. Den gör håret glänsande och har en riktigt härlig doft, men det är ju inte bara därför vi använder värmeskydd, visst? Rätta mig om jag har fel men den fungerar okej så länge du håller temperaturen på dina värmeverktyg på max 150 C. När jag använde högre temperaturer kändes det som att 44 Iron Guard Thermal Protection inte gjorde jobbet. Hur som helst tycker jag man kan använda den för att boosta lyster och skydda håret måttligt, särskilt med tanke på att den är rätt billig.

Bästa värmeskyddssprayer för hår: Sammanfattning

Det var mina fyra bästa värmeskyddssprayer som jag provat på mitt hår och rekommenderar alla. Trots att den termiska sprayen från Nanoil verkar fungera absolut bäst på mitt hår, är det fritt fram att prova andra produkter så klart. Jag är dock säker på att ni får bäst resultat om ni provar Nanoil Heat Protectant Spray. Berätta i kommentarerna om du använder värmeskydd! Eller är du en av dem som anser att de produkterna är värdelösa? (hoppa inte!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.