3 tips för vackra naglar

Ni skickar mig en massa privata meddelanden om nagelvård. Helt ärligt förvånar det mig inte alls eftersom mina händer ofta dyker upp här på bloggen; det finns många bilder på mina händer och i de flesta fall ser de bra ut. Jag tror det beror på att jag är lite besatt av nagelvård och manikyrer <3 

Så det här är inlägget där jag kommer att dela med mig av mina tips för vackra naglar. Vill du veta hur du ska ta hand om naglarna för att få dem starka och alldeles glansiga? I så fall måste du fortsätta läsa det här inlägget! 🙂 

Låt mig dela med mig av en hemlighet.

Mina naglar brukade inte vara så här starka och långa. Under en stor del av mitt liv brukade jag klippa dem korta eftersom de var sköra, mjuka och hade en ruskig tendens till att dela på sig. Jag kunde inte måla dem eftersom nagelplattan var ojämn och fårad. 

Allt förändrades när jag började äta mer hälsosamt och när jag började lägga vikt vid vad jag la på min tallrik. Och det är här som mitt första tips kommer fram. 

TIPS NR 1. Maten som du äter har en massiv påverkan på dina naglars välmående. Se till att dina dagliga menu inkluderar vitaminer och mineraler. 

Okej, okej, jag förstår… men…

Vad borde jag äta för att få starka naglar? 

I allmänhet har min diet inte förändrats så mycket. Jag introducerade endast fler grönsaks- och spannmålsprodukter, exempelvis fullkornsbröd. Jag uppmärksammar även i större utsträckning vilka ingredienser som används i en särskilt matprodukt för att undvika de produkter som innehåller massor av syntetiska ämnen. Dessutom försöker jag dricka mer vatten, vilket också verkar vara bra för min hy – den är finare nu. Ytterligare ett tips jag har är att ersätta onyttigt fett med hälsosamt fett – olivolja och rapsolja. Slutligen har jag också börjat med nötter, frön och superfoods spsom avokado, chiafrön och gojibär. 

Med det sagt, om bra nagelvård endast krävde att man åt hälsosamt mat skulle det här inlägget inte finnas! Det är även värt att förstå de orsaker som skadar naglarna och – tråkigt nog – finns det många saker som negativt påverkar dina naglars välmående. 

TIPS NR 2. Du borde skydda naglarna från de faktorer som påverkar dem negativt 

Heh, jag skulle kunna spendera timmar på att räkna upp alla negativa faktorer som påverkar naglar. Dock tycker jag inte att det är en bra idé att göra det här inlägget längre än nödvändigt, därför kommer jag endast gå igenom grunderna, det funkar lika bra, eller hur?

Negativa faktorer som påverkar naglar: 

 • Dålig diet (se ovanför).
 • Bita på naglarna, vilket är min barndomsmardröm.
 • Tvättmedel; om du städar huset, gör det endast med handskar. 
 • Gelmanikyr, speciellt dess klumpiga borttagning.
 • Ha naglarna i vatten för länge (ex. när du badar).
 • Att fila våta naglar med en fil av låg kvalité.
 • Bristfällig nagelvård. 

Nu skulle jag vilja uppmärksamma den sista punkten jag nämnde, alltså bristfällig nagelvård. Från min egenfarenhet upplever många tjejer det här problemet. Jag antar att du kommer hålla med mig om att vi lägger större vikt vid ansiktet eller hår snarare än naglarna. Men när väl försummade, leder det till skörhet och att naglarna splittrar på sig. 

Slutsatsen är tydlig 🙂

TIPS NR 3. Daglig nagelvård är väsentlig. Håll dina naglar i skick genom att använda de rätta nagelprodukterna.

Det är dags för den viktigaste delen av detta inlägg, vilket innebär att jag kommer att dela med mig om alla detaljer i min nagelrutin. Som ni kan se är effekterna som jag har upplevt rätt fantastiska, så jag antar att jag gör något rätt. 

De bästa tipsen för vackra naglar

Utöver att följa en balanserad diet är det lika viktigt, eller till och med viktigare, att utsätta naglarna för rätt behandlingar, vilket även inkluderar användning av de rätta nagelvårdsprodukter. Mitt förråd av nagelvårdsprodukter består av tre produkter: 

 • NAGELOLJA vilket i de flesta fall ser ut som ett genomskinligt lack som appliceras på nagelplattan med en pensel. Oftast är desa effektiva men själva effektiviteten beror på ingredienserna som används. Tyvärr säljer apotek många nageloljor som innehåller massvis med syntetiska ämnen. 
 • Naturliga oljor, min mycket kära nagelvårdsprodukt. Lyckligtvis är naturliga oljor enkla att få tag på – du kan köpa dem i vilket apotek som helst. Dessutom är de ofta berikade med vitaminer, men generellt kan du använda vanliga oljor som är oraffinerade och kallpressade (jag tycker om oljor från Nanoil – jag har Castor och sötmandel olja, och båda förbättrar naglar otroligt bra). 
 • Kosmetiska smör, eller borde jag säga, alla kräm-liknande produkter. Men det är sant att de är ganska jobbiga att applicera på grund av deras konsistens. Därför brukar jag använda dem sparsamt, till exempel endast vid läggdags. Såklart kan du satsa på helt naturliga kosmetiska smör, såsom Sheasmör. 

Och detta är allt vad gäller mina tips för vackra naglar. 

Okej, jag avslutar inlägget med att ge ett sista tips – NAGELBLÖTSLÄGGNING. En sådan behandling återlivar nagar på direkten. Jag försöker göra det två gånger i månaden. Hur förbereder man en blötläggning?

 • Steg 1. Hämta en skål och fyll med varmt vatten.
 • Steg 2. Tillsätt 2 skedar olivolja och 1 sked castorolja.
 • Steg 3. Om du vill få ljusare naglar, tillsätt juice från en halv citron.
 • Steg 4. Blanda igrendienserna och blöt dina naglar.
 • Steg 5. Håll dina naglar under vatten i 15 minuter.

Det är allt ni behöver veta!:) 

Jag hoppas att åtminstone några av mina tips för vackra naglar kommer att vara till hjälp. Dela gärna med er om det i kommentarerna. 

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.