Matcha manikyren med ditt smink – Jag provade på en ny trend

Ni känner mig väl så ni vet också om att jag älskar att fixa mina naglar. Jag är mer än villig att testa alla nya trender som dyker upp inom detta område. Så det är ju inte överraskning att jag bestämde mig för att även testa trenden som går ut på att manikyren matchar ditt smink.

Är du nyfiken på vad jag har att säga om detta? Om ja, stanna kvar och läs vidare. 🙂 

Den perfekta formeln för dina naglar 

Varje gång jag sträcker mig efter nagellacket och får påbörja min manikyr önskar jag efter det bästa möjliga resultatet. Men existerar ens den perfekta formeln? För att vara ärlig beror mycket på stil, smink och tillfälle. De finns ingen mångsidig* manikyr som kommer funka varje gång. 

*Om vi inte talar om nude manikyr, men ärligt talat är inte det en manikyr med en wow-effekt.

Ändå görs nya försök till att upptäcka ett sätt (mer som en formel) för manikyren att alltid vara mångsidig. Det är det som den nya manikyrtrenden kom ifrån. 

Manikyr som matchar ditt smink

En gång i tiden troddes det att en lyckad styling var en sådan där dina skor matchade din handväska. Idag undviker vi färgmatchning i outfiten, men vi strävar efter att matcha ovanliga inslag som manikyr och smink. 

Är det ens möjligt att skapa en manikyr som skulle matcha sminket? I teorin, ja. Du måste bara bestämma vad som kommer vara komponenten som kopplar samman de två – färg eller mönster. Sedan måste du bara skapa den sminkningen och manikyren som kommer innefatta den gemensamma komponenten och…matchningen är klar!

Det låter enkelt nog, men i verkligheten är det inte så enkelt att matcha manikyr och smink. Det är för att det handlar om mer än endast färg. 

Hur matchar man manikyr med smink?

Det är inte relevant i vilken ände man börjar. Men oftast kommer manikyren först, så egentligen borde vi prata om smink som matchar manikyren och inte tvärtom. 

Hur som helst är det viktigaste att veta hur man matchar den ena med den andra. Naglar målade i en färg som även förekommer i sminket är inte tillräckligt. Något speciellt behövs för att kopplingen ska överrumpla oss. 

Enligt min åsikt är följande formel avgörande.

  1. Användning av samma färg – men det måste vara uttrycksfullt och kontrasterande, till exempel glitterfuchsia på toppen av en naturlig nagelplatta + glittrig eyeliner i samma nyans på ett neutralfärgat ögonlock 
  2. Användning av samma färgblandning – även här är det väsentligt att det är uttrycksfullt och kontrasterande, till exempel neongult och svart eyeliner på ögonlocken + naglar med ett geometriskt mönster i svart och gult.
  3. Användning av samma mönster – det kan vara geometriskt eller blommönster eller användning av något bling, som kubisk zirkonia i ögonvrån och subtilt rosa smink + ljusrosa nagellack med kubisk zirkonia.

Fungerar det verkligen?

Det är dags för ett sammanfatta det hela, vilket innebär att den viktigaste frågan måste besvaras. Frågan om det är värt allt krångel. Trots allt förtjänar inte alla trender att implementeras i skönhetsrutinen, så vi bör överväga poängen med att dagligen bära matchande smink och manikyr. 

Jag har en observation. Det är vackert och sticker ut, men jag skulle inte rekommendera det som en go-to trend för varje dag. Varför? 

Främst av allt, det smink vi dagligen använder består av nedtonade färger, det kommer därav vara svårt att hitta en matchande manikyr. Nude färg på naglarna och en no-makeup look är inte en särskilt slående duo. Av den anledningen kommer den här trenden fungera bättre vid speciella tillfällen. Alternativt kan den användas av människor som älskar uttrycksfulla, färgglada och genomtänkta sminkningar till vardags. 

Ett annat problem är att matchande manikyr och smink skulle kräva att du använder samma smink varje dag eller att du gör om manikyren varje dag. Det är tyvärr ofrånkomligt. En välgjord manikyr håller omkring 7 dagar och när vi pratar hybridmanikyr håller det några veckor. Om du använder särskilda mönster som du vill matcha med sminket, kommer du behöva använda exakt samma sminkning varje dag. Alternativet är att varje dag matcha manikyren till sminket du planerar på att använda, men…vem har tid för det?

SLUTBEDÖMNINGEN AV TRENDEN ÄR: 6/10

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.