Skönhetsoljor som förbättrar ansikte & kropp. Se hur mycket de kan gynna dig!

Hej allihopa!

Jag vet att många av er anser att skönhetsoljor var så förra året eftersom alla har pratat om dom hela tiden. Men det finns vissa människor som faktisk inte har hört talas om kraften i skönhetsoljor – seriöst. Dessutom dyker det ständigt upp nya skönhetsbehandlingar som kräver att vi använder skönhetsoljor. Så med detta i åtanke, om du vill veta om det är en bra idé att rengöra ansiktet med oljor och hur man kan motverka okontrollerat håravfall och även hur man får bort celluliter så ska du fortsätta läsa.

Naturliga skönhetsoljor. Vad är det?

Feta vätskor som pressas från frön och kärnor är vad vi kallar skönhetsoljor. Dom pressas dock ut på ett speciellt sätt och därför bör man inte förväxla skönhetsoljor med matoljor. man bör veta att skönhetsoljor inte är lämpliga för matlagning, de är orraffinerade och kallpressade för att bevara de ädelämnena som de har. Det är på grund av detta som de är fulla av de värdefulla näringsämnen som gör att hela världen älskar dom!

Varför fungerar naturliga skönhetsoljor så väl?

Den stora mängden av fytosteroler och flavonoider, essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler som dom innehåller gör naturliga skönhetsoljor till en oersättlig del av den personlig vården. Föreställ dig att någon ger dig ett kosmetiskt medel som har perfek komposition. En kosmetika som inte orsakar allergiska reaktioner och som är fri från parabener. En kosmetika som helt och hållet är gjord av ämnen som inte gör annat än att förbättra din hud, naglar och hår.

Hur använder man sig av skönhetsoljior i den dagliga skönhetsrutinen?

Hårmask av olja som förbättrar hårvåxten och ger förstärkning åt håret

Detta är definitivt den bästa hårmasken jag någonsin använt. Alla ni andra som regelbundet gör håroljebehandlingar vet vad jag pratar om. Denna sorts behandling ger dig helt enkelt ultralätt, mjukt, glansigt och studsigt hår. Dessutom får  håret näring och återfuktning förutsätt att du regelbundet behandlar det med oljor. En hårmask som denna kan också appliceras på hårbotten. Detta förstärker folliklarna och förhindrar håravfall. Dessutom kan hårtillväxten förbättras med hjälp av naturliga skönhetsoljorsom gör att hårstråna växer sig märkbart starkare och friskare. Sist men inte minst så är naturliga oljor tillräckligt kraftfulla för att skydda håret mot de negativa effekterna som kommer från dåliga  väderförhållanden.

OCM – Den perfekta ansikterengöraren

Har du härt talas om OCM? Jag är säker på att minst hälften av er vet vad OCM är då nästan varenda bloggare och vloggare rekommenderat denna metoden för ansiktsrengöring. Jag var själv lite tvekasam till denna metoden i början eftersom jag har naturligt fet ansiktshud, och därför hade jag svårt att tro på att applicera oljor skulle hjälpa min redan feta hud och kunna ge positiva effekter, jag var övertygad om att mitt ansikte skulle bli ännu mera fett och alldeles för glansigt.

Men jag fick faktiskt upp intresset för naturliga oljor och lärde mig att många av dom varken för hduen mer fet eller smörjer in huden på det sättet som vi tror dom gör. För att förklara det lite lätt vad de faktiskt gör så reglerar och balanserar naturliga oljor mängden talg, vilket är väldigt viktigt och särskilt om du har en fet hudtyp.

På grund av detta så bestämde jag mig för att blanda naturliga oljor och utföra OCM hemma. Jag använde ricinolja (som är grundingrediensen i alla OCM blandningar) och kombinerade den med argan och jojobaolja som är de två skönhetsoljor jag testar och använt mest. Tro mig, OCM gör det enkelt att rengöra ditt ansikte. Oljorna drar inte bara åt sig alla orenheter som inte borde vara på fin huds yta, dom öppnar upp hudporerna också. Vidare så tar naturligs oljor även hand om huden och lindrar den och skyddar den även mot skada. Men detta ämnet är något att diskutera vidare om i ett separant inlägg. 🙂

Oljebehandling för skadade naglar

Lider du ofta av svaga naglar? Ni som har gel manikyr kanske är bekanta med problemen med sköra, tunna och uttorkade fingernaglar. Men som tur är så kan man reparera de trötta naglarna ganska snabbt. Och nu prata jag INTE om dessa lättåtkomliga nagelbalsam som bara är genomskinligt nagellack, utan om varma oljor. Kombinera dom med honung och citronjuice. Fortsätt ha koll på naglarna och se hur de förändras och gradvis blir starkade och vackrare.

Vilken olja skulle jag rekommendera att du använder för att fixa dina skadade naglar? Jag använder själv ricinolja kombinerat med olivolja. Håll dina fingrar i en sådan blandning i 10-15 minuter varje kväll. Det kommer bara ta 5 dagar tills du är nöjd med effekterna från detta.

Olja som en ingrediens i ansiktsmasker

Jag kommer aldrig blanda min lermask med vatten igen. Ända sedan jag insåg att oljor blandar sig väl med kosmetiska leror så har jag använt dom för att skapa hemmagjorda ansiktsmasker. Jag berikar maskerna med lavendervatten, dock så är detta inte en nödvändig ingrediens. För det mesta använder jag helt enkelt skönhetsolja (antingen argan eller jojoba) och vit kosmetisk lera som jag älskar, helt enkelt. Denna kombination ger mig en av de bästa sortenas ansiktsrengöring, näring och avlastning. Faktiskt så har naturliga skönhetsoljor också skyddande och anti-age egenskaper som blir märkbara om du regelbundet behandlar din hud med dessa ansiktsmasker.

Använder du naturliga oljor? Har du någon annan idé om hur man kan använda naturliga skönhetsoljor i vår dagliga skönhetsrutin?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.