DIY body lotion. Hur vårdar man huden efter ett bad?

Hejsan!

Hemgjord kosmetika är de bästa. De är helt naturliga, innehåller ingredienser som du väljer och kostar nästan ingenting. Hur gör man en sån produkt? Det är busenkelt. Idag ska jag ska visa ett exempel på hur man gör en body lotion i fast form.

Body lotion – ingredienser

För att förbereda en fast body lotion behöver du:

  • 3 matskedar vit bivax
  • 2,5 matskedar Shea smör
  • 5,5 matskedar kokosolja
  • 2,5 matskedar jojobaolja
  • 6 kapslar E-vitamin
  • några droppar eterisk olja
  • silikonformar

Body lotion – förberedelse

Värm upp alla fasta ingredienser i ett vattenbad. När du har en jämn, rinnande konsistens, tillsätt eterisk olja och E-vitamin. Blanda väl och häll innehållet i formarna. Låt svalna (tar oftast ett par timmar). Det går även att förvara dem i kylen, vilket gör att produkten stelnar och det blir lättare att ta ur dem ur formarna. Produkten kommer att vara fast, men vid kontakt med huden smälter den snabbt.

Body lotion – tips

Om du vill kan du ändra sammansättningen och, till exempel, ändra doften på krämen. Gör detta innan de blandas samman, men kom ihåg att bara ersätta smör-oljor med andra fasta oljor, och flytande oljor med andra rinnande oljor. Du kan även byta ut eteriska oljor och andra tillägg, samt välja olika former.

Fast body lotion – användning och resultat

Använd produkten efter varje dusch eller bad. Gnugga in den i huden och vänta tills den absorberats helt. Detta kommer göra huden silkeslen, återfuktad och stärkt. Den kommer även återfå sin naturliga glans, mjukhet och nyans. En annan fördel är att dess underbara doft kommer att vara hela dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.