DIY: Hudkrämer för att bekämpa hudbristningar

Många kvinnor drömmer om att ha len hud på benen, armarna och magen. Tyvärr finns celluliter, hudbristningar och oönskad hårväxt överallt, vilket kan vara svårt att göra sig kvitt med. Men det finns fortfarande hopp. Detta är en hemgjord kosmetika som är tillräckligt kraftfull för att bekämpa hudbristningar. Om du har problem med denna hudåkomma så har du kommit rätt – detta inlägg är för dig.

Vad är fördelarna med DIY kräm för hudbristningar?

Redan från början vill jag varna dig för att hemgjorda kosmetikor ger den efterlängtade effekten, men endast i den första fasen, alltså när bristningarna är relativt nya och rosa-aktiga. Därför är det viktigt att hålla huden återfuktad och använda skönhetsprodukter som lyfter slapp hud, för att på så sätt förhindra att hudbristningar bildas. Trots att det är svårt att förutse när huden kommer att sträckas ut så är det möjligt att motarbeta det. Det finns en viss risk-grupp av personer som ofta får hudbristningar: gravida kvinnor, personer som lägger på sig vikt snabbt och tonåringar som växer. Det sägs även att denna hudåkomma oftast drabbar kvinnor eftersom deras hud är tunnara och känsligare.

RECEPT: Hemgjord hudkräm för hudbristningar

För att göra din egen hudkräm för bristningar behöver du följande ingredienser:

  • 5 skedar kokosolja
  • 5 skedar aloe gel
  • 10 droppar mynta-olja

Hur gör man krämen? Värm kokosoljan, men låt den inte koka. Vänta sedan tills den svalnat. Efter det, tillsätt 10 droppar av eterisk mynta-olja och aloe gel. Blanda ihop och applicera krämen två gånger om dagen. Förvara krämen i en burk i kylen och använd inom 4 dagar.

Vilka är fördelarna med din hemgjorda kräm för hudbristningar?

Effekterna som denna kräm skapar avgörs av de tre ingredienserna som används i den.

  • kokosolja – innehåller E-vitamin som ansvarar för hudens uppbyggnad. Kokosolja återfuktar huden och gör den med elastisk. Försök att använda oraffinerad och ekologisk kokosolja, eftersom bara denna sortens olja innehåller den högsta koncentreringen av eteriska näringsämnen.
  • aloe gel – återfuktar huden, lindrar irritationer och inflammationer. Den hjälper även för att läka sår, ger en sval känsla samt gör huden mjuk och elastisk.
  • eterisk mynta-olja – ger en fräsh känsla. Den har en antibakteriell effekt och ljusar upp huden, tack vare A-vitamin.

Berätta gärna om min DIY kräm för hudbristningar hjälper dig att hålla huden i bra skick. Ta hand om er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.