DIY parfymer. Hur gör man sin egen favoritdoft hemma?

Hej alla!

Om du har svårt att hitta dina favoritparfymer, sluta leta och börja göra dina egna! Kom ihåg att jämföra tre saker: huvud, hjärta och bas. Matcha dem efter behag, kanske för tillfällen då du ska använda dem eller utefter årstid.

Hur gör man sin egen parfym hemma?

Jag antar att det inte kommer förvåna dig när jag säger att du först måste få tag på alla nödvändiga ingredienser. Välj de eteriska oljorna var för sig, men se till att de passar bra ihop och skapa ett spektrum av dofter. Till de väldoftande oljorna kommer du att behöva cirka 30 ml av steriliserat vatten som används som basingrediens. Du behöver även en flaska med sprayhuvud som du förvarar parfymen i. Om jag skulle råda dig något så är det att skaffa en mörk flaska att förvara parfymen i och skydda den från solljus, fukt och andra faktorer som kan förstöra den.

DIY parfymer steg för steg

Ta en flaska och fyll den med eteriska oljor. Gör det väldigt försiktigt, droppe för droppe. Du kan skaka flaskan lätt då och då för att hjälpa ingredienserna att blandas. Vänta en stund och kontrollera om doften är som du vill ha den. Om du känner för det kan du tillsätta några droppar till för att få fram rätt doft. När du fått till den doft du gillar, skruva på korken och ställ undan flaskan för att produkten ska få vila i 48-72 timmar (sval och torr plats). Vilotiden gör att ingredienserna kan blandas väl.

Ett annat steg handlar om att tillsätta vatten. Skaka flaskan lätt för att blanda ingredienserna väl. Kom ihåg att inte skaka för hårt eftersom det kan leda till att oljorna ändrar doft. Nu är dina parfymer redo.

Hur använder man hemgjorda parfymer?

Hemgjorda parfymer ska användas på exakt samma sätt som de som köps i butik. Spraya doften över de ställen på kroppen där du kan känna din puls med fingret och där huden är lite varmare. Du kan exempelvis spraya på handlederna, halsen och bröstet. Du kan förvänta dig att doften varar på din hud hela dagen. Jag har faktiskt lite nyheter för dig. Visste du att du kan göra att dina parfymer varar längre med hjälp av Vaseline? Smörj kroppsdelarna du vill spraya med parfymen för att den ska fästa bättre.

Det är även viktigt att se till att du förvarar DIY dofterna ordentligt. Det betyder att du måste hålla dem borta från ljuskällor, fukt, höga temperaturer och luft. Som du kanske redan listat ut är badrummet inget bra ställe att förvara parfymen i. En mörk flaska kan dock hjälpa med att skydda din DIY parfym från dåliga faktorer.

Har du redan testat att göra dina egna dofter? Är du nöjd med resultaten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.