DIY smink stencil. Enkelt och billigt

Hejsan!

Det senaste har jag skrollat igenom Instagram-inlägg och skönhetsbloggar och ofta sett perfekt applicerat smink på underarmar. Det är inte ditklistrat, utan målat utefter en stencil. Detta är särskilda redskap som hjälper dig att skapa perfekta linjer i dina sminkningar. Idag ska jag presentera min idé för sådana produkter. Du kan göra dem själv, enkelt och billigt. Nu börjar vi!

Det enklaste sättet för stenciler

Om du inte vill ha unika och aestetiska former kan du helt enkelt använda vanlig tejp. Kom ihåg att hålla jämna kanter och trycka tejpbitarna direkt på huden. Du kan klicka med sax för dekorativt papper för en mer originell form. Men om du inte vill måla för hand, köp färdiga stenciler – online finns ett stort utbud.

DIY smink stencil

För att göra smink stenciler behöver du: självhäftande färgat papper, saxar och dekorativa hålslagare. Ur det färgade pappret, klipp en rektangel som passar längden av din underarm. Klipp ut första mönstret och bestäm mellanrummet till nästa urklipp.

Hur använder man en smink stencil?

Justera och klistra det färgade pappret på din underarm och du är redo! Nu behöver du bara applicera sminket. Eftersom pappret är tunt är det bästa att använda en borste för appliceringen. Gör så många lager som du tror behövs. Var uppmärksam vid kanterna och skarvar i din stencil för att se till att formen blir rätt och att stencilen inte går sönder. Nu är det dags att ta ett kort och lägga upp på Instagram eller bloggen!

Använder du också hemgjorda stenciler?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.