DIY Tvål – Traditionell Hudvårdsrutin

Hej!

En tvål. En enkel produkt som levererar goda resultat. Om apotekskosmetika inte fungerar för dig, gör en egen DIY tvål. Inse hur enkelt det faktiskt är! Osäker? Läs vidare och testa själv!

Naturlig tvål vs konstgjord tvål

Visste du att en hård tvål var den populäraste tvålen för ett par decennier sedan? Den användes för att tvätta huden och håret, men även för att tvätta kläder och städa huset. Då den inte skummade eller hade doft orsakade den inga hudirritationer tack vare dess naturliga ingredienser. Dagens tvålar som finns i varje butik är väldoftande och färgglada, men har inga näringsämnen. Dessa är konstgjorda tvåler. Naturlig tvål är mycket bättre, snällare mot huden samt effektiva. Ingredienserna är definitivt hudvänliga.

Känner du till några andra sorters tvålar? Så som dessa:

  • syntet: glycerin eller återfuktande
  • hypoallergeniska tvåler för känslig hy
  • läkande tvåler för problemhy: sulfat, kalium och antibakteriell
  • Savon Noir svarta tvåler
  • exfolierande tvåler
  • parfymerade tvåler

Vad innehåller en naturlig tvål?

Du kanske inte vet att en riktig tvål innehåller vegetabiliskt fett, vatten och natriumhydroxid. Bland ingredienserna finns laurinolja, olivolja, sheasmör, kokosolja eller palmolja. Kastilisk tvål, Marseille tvål och Blåbärstvål är några av de populäraste tvålerna med dessa ämnen.

DIY Tvål

För att göra en naturlig tvål behöver du en glycerinbas, färgämne, eterisk olja, former, tillägg (örter, torkad frukt, rivet apelsinskal, malet kaffe eller havregryn). Hur gör man då en naturlig tvål? Lätt som en plätt! Du värmer upp glycerinbasen i varmt vatten och tillsätter ingredienserna. Häll blandningen i formarna och låt svalna. Efter ett par timmar är tvålarna redo att användas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.