5 Ansiktsserum som gör Pigmentfläckar Ljusare & Eliminerar Missfärgning

Tjejer!

Ni med ojämn hy på grund av mörka fläckar, räck upp handen. Jag är säker på att vi är många. Ja, jag skrev ”oss” eftersom även jag led under en lång period av fläckig och dålig hud. Lyckligtvis är den perioden förbi nu.

I detta inlägg hittar du en lista med brightening ansiktsserum som jag använt och kan rekommendera. Jag minns att jag förr själv letade efter idéer och tips för att hantera fläckig hud, vilket inte är särskilt lätt. Det var väldigt svårt att hitta en artikel, en slags guide och lista över de bästa produkterna som föreslog fungerande lösningar för klarare hy. Om jag hade stött på en artikel som denna hade det hjälpt mig en hel del.

Okej. Först och främst måste vi förstå vad fläckig hud är och vad som orsakar det. Jag har sammanställt lite viktig introducerande information som hjälper dig att kämpa mot detta hudbesvär snabbare och medvetet.

Fläckig och ojämn hud. Vad är det?

Pigmentfläckar, som är en slags missfärgning, är inget annat än ditt naturliga pigment som råkar vara ojämnt fördelad under överhuden. Om för mycket pigment samlas på ett område ser du en mörk fläck. Fräknar är det vanligaste exemplet på missfärgningar. Intressant nog anses dock fräknar inte som fläckar. Märkligt!

Orsaker till ojämn hy

Som de flesta redan vet – om du har fräknar eller inte beror på dina gener. Samma gäller andra pigmentfläckar som dyker upp på huden med åldern. Här är de vanligaste orsakerna till hudmissfärgningar

  • Hormonell obalans med olika ursprung som graviditet och klimakteriet
  • P-Piller
  • Överaktiv sköldkörtel eller adrenalinbrist
  • Överexponering mot solen (särskilt om du inte använder SPF)
  • Irritationsutlösare från särskilda hudprodukter
  • Akneskador
  • Och många, många mindre uppenbara faktorer

Sätt att hantera hudmissfärgningar

Jag vill inte påstå att det är lättare att förebygga fläckar än att bli av med dem. Men om fläckar och brister redan uppstått på din hud, finns det faktiskt ett par alternativ att välja mellan för att behandla besvären.

Först och främst kan du boka tid i en skönhetssalong och exempelvis laserbehandla pigmentfläckar eller få microdermabrasion. Dessa behandlingar kostar en hel del, vilket är en viktig aspekt att ha i åtanke. Om du vill veta min åsikt tycker jag inte dessa behandlingar är värt det om missfärgningarna är milda (inte särskilt utspridda). I detta fall föreslår jag att du investerar mindre pengar på en fungerande ansiktskräm, OTC-salva eller mina favoritkosmetika – ett brightening ansiktsserum. När du börjar använda rätta kosmetika regelbundet (åtminstone en gång om dagen), får du enkelt bort oönskade pigmentfläckar bekvämt i ditt hem.

DE BÄSTA BRIGHTENING ANSIKTSSERUMEN

Självklart passar inte alla ansiktsserum hud med missfärgningar. Det finns tyvärr även serum som är tillverkade för dessa besvär, men som inte levererar de utlovade resultaten. Tro mig, jag vet vad jag snackar om här.

Jag delar med mig av mina upplevelser för att hjälpa dig hitta den lämpligaste brightening hudvårdsprodukten för dig. Kolla in 5 ansiktsserum som är riktigt bra på att ta bort missfärgningar på ansiktet. (Notera: jag har provat dem själv.)

Jag är riktigt nyfiken på om ni provat några av dessa produkter. Du kanske till och med haft chansen att använda dem redan. I så fall: glöm inte att dela dina tankar i kommentarsfältet. Och om du känner till andra brightening hudvårdsprodukter som är värda att rekommendera, dela gärna med dig av dem också. Vem vet, kanske kan du hjälpa mig att utöka min lista över de bästa brightening ansiktsserumen.

Nr 1. Nanoil Vitamin C Face Serum

Nanoil Vitamin C Face Serum

Detta är mitt favoritserum som befriade mig från fläckar och pigmentering. Det innehåller etylerad askorbinsyra som är känt som den stabilaste formen av vitamin C. Detta näringsämne tar hand om några uppgifter, och det gör det riktigt bra. Vilka uppgifter? Det föryngrar, gör huden ljusare, ger solskydd och tar bort missfärgning. Receptet innehåller också en växtbaserad antioxidant och texturen är fettfri, vegansk och naturlig. Jag gillar att serumet ger näring åt och slätar ut huden snabbt, men framförallt att det tar bort fläckar på bara 2-3 veckor. Ett stort plus för detta, Nanoil!

Storlek: 50 ml

Lära dig mer – www.nanoil.se

Nr 2. Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop Serum

Klairs är ett annat varumärke som har ett fint erbjudande i sitt breda sortiment. Personer som lider av missfärgning borde kolla in detta vitaminbaserade ansiktsserum med L-askorbinsyra (alltså ren vitamin C) och en blandning av 10 växtextrakt och oljor. Om du gillar rika formler är Freshly Juiced Vitamin Drop Serum något för dig. Det ger näring, lindrar, återfuktar och gör min hud glödande.

Storlek: 35 ml

Nr 3. The Ordinary Ethylated Ascorbic Acid 15% Solution

I en presentation av de bästa brightening serumen är det omöjligt att inte nämna The Ordinary. Trots att jag själv inte är ett stort fan av deras produkter, bestämde jag mig för att prova deras serum med askorbinsyra. Produkten är utan tvekan effektiv, men 15% vitamin C råkar vara lite för mycket för min känsliga hud. Jag rekommenderar att du provar produkten och ser om den fungerar för dig innan du köper hela produkten.

Storlek: 30 ml

Nr 4. Olehenriksen Truth Serum

Det kanske låter märkligt men jag har fina minnen av användning av Olehenriksen Truth Face Serum. Denna fettfria hudvårdsprodukt med vitamin C och kollagen har en oljefri formeln, vilket är perfekt för oljig hud som uppvisar pigmentfläckar. Serumet ljusar upp, förbättrar elasticitet och återfuktar huden. Texturen liknar en lätt ansiktkräm och har en aningen orange nyans. Huden absorberar det bra och blir sakta snyggare och får näring.

Storlek: 30 ml

Nr 5. Sesderma C-VIT Liposomal Face Serum

Slutligen ett brightening ansiktsserum som verkar vara stjärnan i Sesermas sortiment. Jag provade serumet för ett par månader sen. Det innehåller vitamin C, vita vinbär, extrakt från ginkgoblad, hyaluronsyra och peptider. Det är inte en helt naturlig produkt, men den fungerar bra – den minskar uppkomst av missfärgningar, återfuktar huden och främjar en jämn hy. En liten nackel enligt mig är att det är för dyrt.

Storlek: 30 ml

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.