Träkol – Svart Kosmetika För Ren Hud

Hej allihopa!

Även om det är svart, älskar det renhet och friskhet. Vad är det här? Aktivt träkol – både den som finns hos läkemedelsbutiker i form av tabletter och ingrediensen i många kosmetika. Varför är det så populärt? Läs vidare för att hitta svaret.

Träkol och hälsosam kropp?

Kombinationen är meningsfull. Även forntida människor använde kol för att desinficera sår, lugna smärta och svullnad efter orm och spindelbett.
På 1900-talet visade någon fransk forskare att träkol hade extraordinära absorptionskvaliteter. Tack vare den porösa ytan binder den toxiner, vatten och andra vätskor med ljusets hastighet. Hundra år senare användes kol för att göra filter och behandla vatten. Idag är det mest känt som ett botemedel mot magbesvär. Det är dock en ny trend att använda kol som en framgångsrik hudreningskosmetika.

Träkolsfördelar

Varför är träkol så effektiv för att hålla ansiktet rent? Produkten är skyldig i strukturen och otroliga egenskaper. När du applicerar kol direkt på huden, förstorar och transporterar porer smuts, talg och produktuppbyggnad. Kol-berikad kosmetika har liknande kraft. Du hittar ingrediensen i tvål, masker, scrubs, schampo och till och med tandkräm.

Hur fungerar träkol?

Den har fantastisk absorptionskraft, vilket betyder att det binder smutspartiklar på ytan. På så sätt avlägsnar kol kolhydrater, svett, damm och andra orenheter i huden. Produkten torkar finnarna, renar hudens porer och exfolierar döda celler. Det bekämpar inflammation och bakterier och lugnar irriterad hud. Träkolsberikad kosmetika fräschar och ljusnar huden och kontrollera talgkörtlarna.

Är du ett fan av av kol-berikade produkter? Vilka är dina favoriter? 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.