Ansiktets nattliga vård? Så här ska du göra

Det är på natten som huden intensivt utför sin egen läkeprocess. Vilka skönhetsprodukter bör användas innan läggdags och vad för ingredienser bör de innehålla? Hur ska en ordentlig nattlig hudvårdrutin se ut? Här är mina nattliga hudvårdstips för dig.

Vad för hudvårdsprodukter bör man applicera innan läggdags?

Eftersom huden arbetar som mest under natten så är de hudvårdprodukter som jag väljer rika på läkande och näringsgivande ämnen. Då vi sover så använder sig huden mer effektivt av dessa produkter än den gör under dagen.

Vad borde produkter för nattlig hudvård innehålla?

Den nödvändigaste delen i nattlig hudvård är ansiktskrämer. Här under finner du en lista på ingredienser som dessa skönhetsprodukter borde innehålla:

  • retinol – läker överhuden och minskar rynkor
  • fruktsyror -tar bort missfärgningar, ökar collagenet och elastinnivåerna i huden och öppnar upp hudporer
  • coenzym Q10 – slår bort fria radikaler och gör huden mer smidig
  • syreberikade ämnen – ökar metabolismen och förbättrar huden hos rökare
  • vitamin E – hjälper mot fria radikaler
  • vitamin C – ökar cellulär syntes

Hur ska en nattlig hudvårdsrutin se ut?

Att applicera matchande kosmetika är värkligen viktigt, men är inte den enda saken du behöver tänka på. Du bör också:

Ta bort sminket

Att ta bort färgad kosmetika från ditt ansikte innan du lägger dig  är grunden i den nattligs hudvårdsrutinen. Min rutin börjar med att jag torkar av ansiktet – även huden över ögonen – med en särskild lotion/mjölk. Sedan tar jag bort andra orenheter med hjälp av en micellär lotion som passar min huds behov. Om du lämnar kvar sminket på, bli då inte förvånad om din hud snart blir tråkig och oren ganska snart. Ni som har väldigt känslig hud som är benägen att få allergier bör använda er av en särskild handske som tar bort smink. Den måste fuktas med vatten för att sedan ta av makeup produkterna med. En annan fördel med dessa handskar äre att de kan användas flera gånger. Se bara till att hålla den ren och tvätta den med ljummet vatten och hård tvål.

Sov på två kuddar

Du måste hålla ditt huvud lite lyft för att hjälpa lymfen gå ner i kroppen istället för att samlas under ögonen och på ansiktet.

Skaffa rätt kuddfodral för din hudtyp

Då det gäller känslig och torr hud så kan antingen ett kuddfodrav i silke eller satin hjälpa din undvika veck på huden. Och om du använder ett kuddfodral i silke så hjälper det även dig att undvika hårtrassel. Om du har fet hud så borde du välja ett kuddfodral i bomull som kan absorbera överflödig talg. En viktig sak att förstå är att du måste byta kuddfodral till ett nytt och rent en gång per vecka. När de tvättas regelbundet i en hög temperatur så blir du av med bakterier och orenheter som annars överförs till ansiktshuden och håret och senare på kläderna.

Sov med handskar på

Om du ser till att smeta en återfuktande kräm över händerna så kan du tack vare detta vakna upp med lenare och mjukare hud på händerna. Du kan faktiskt göra samma för fötterna – ge dom återfuktande kräm och sov med sockarna på. Dessa behandlingarna förbättrar inte bara huden men även naglarna. Så om du lider av sköra naglar så borde du regelbundet smörja dom och ta på handskar för att göra nagelplattan mjukare och återfuktad.

Använd en ögonkräm

Du borde applicera ögonkräm oavsett ålder. Men se till att inte använda för mycket! Ett för tjockt lager med ögonkräm tar sig igenom skinnet och får huden att se svullen ut. Så jag råder dig att använda en ögongel helt enkelt på grund av dess lätta konsistens som kommer hjälpa dig att se fräsh och lysande ut på morgonen.

Använd kosmetiska smör och oljor

Ja, det stämmer att smör och naturliga oljor underlättar hudens förnyelse. Personligen så älskar jag sheasmör eftersom det väldigt effektivt mjukar upp och återfuktar huden. Avocadoolja använder jag också rätt ofta och den skyddar huden från att blir torr och upprätthåller hudens ntaurliga balans. Om du upplever att du har hudproblem så är nattetid ett perfekt tillfälle att använda en återfuktande ansiktsmask. Det är en bra idé att avsluta den nattligs huvårdsrutinen genom att dabba en riklig och återfuktande kräm över ansikter.

Använd exfolierande produkter

De flesta exfolierande ansiktsmasker kan lämnas på huden över natten för att upprätthålla absorberingen av kosmetikan du använder på morgonen för din dagliga vård. Dessa förberedleser som gör att döda hudveller tas bort ger fantastiska resultat.På morgonen känns det som att jag vaknar med ny ansiktshud som ser bättre ut.

Använd en riklig kräm, men med måtta

En nattlig ansiktskräm bör varaq tjock eftersom den har gott om tid på sig att ta sig ner i huden, men du bör inte använda för mycket av den. Varför? För att en för stor mängd kräm kan täppa igen hudporerna, särskilt i området runt näsan. Djupt återfuktande och tjocka krämer har visat sig vara bra för att ta hand om torr och irriterad hud. En intressant sak är att du inte behöver smörja en sådan produkt över hela ansiktet. Det blir bättre om du delar upp huden i områden och behandlar varje ställe med rätt produkt. För attförtydliga vad jag menar så applicerar jag  riliga krämer på ställen där min hud brukar flagna. Lättare krämer eller gel applicerar jag på hudområden som snabbt blir feta.

Hur ser din nattliga hudvårdsrutin ut? Vilka nattliga skönhetsprodukter använder du? Berätta för mig i kommentarerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.