En sista slängkyss till sommaren! Hur håller man huden frisk efter solbad?

Hej, hej, hej!

Sommaren går sakta mot sitt slut och det enda som återstår av semestern är bilderna på kamerarullen. Men är det verkligen allt?  Se på din hud. Jag är säker på att din kropp fortfarande är lite brun, eller hur? Om du vill behålla sin solbruna hud och få den att räcka längre, läs då vidare för att ta reda på hur!

Bada efter solbad

Jag tycker det är en bra idé att tvätta kroppen efter att den blivit utsatt för solen. Det fräshar upp dig och lindrar din varma kropp. Du får dessutom bort all sand och havssalt som garanterat har positiv påverkan på din hud. Ett annat problem som är värt att tänka på när det gäller hudvård efter somamren är användandet av rätt produkter för kroppstvätt. För att förstydliga menar jag att når då väl valt matchande produkter så slår du två flugopr i en smäll: din hud blir både ren och får näring. Det är även en bra idé att tillsätta eteriska oljor. Epsom salt och andra näringsgivande skönhetsprodukter i badvattnet – de kommer lindra kroppen och lugna ditt sinne.

Kroppsbalsam efter solbad

Detta är en rätt så viktig del av hudvården, särskilt efter lång exponering av solen. Kroppsbalsamets huvuduppgift är att lugna och återfukta huden med vatten. Om du väljer ett balsam med hög kvalitet kan du vara säker på att din hud kommer att få eb extra dos med näring, att den blir smidigare och att dess solbruna färg kommer att hålla längre. För att göra det lättare för dig så bör du titta efter följande ingredienser: kakao, olivolja, valnöt, vitamin E och B5.

Grönsaker och frukt

Vet du om att det finns vissa livsmedelsprodukter – särskilt grönsaker och frukt – som kan rätta till och utöka livslängden för din sommarbruna hud? Jag talar om betakaroten som gör huden mörkare. Du hittar den i: morot, spenat, tomater, broccoli, meloner och aprikoser. Jag föreslår att du introducerar dessa grönsaker och frukt i din dagliga kost med en gång.

Hemmagjorda sätt att ta hand om solbrun hud

Om du gillar hemmagjorda skönhetsprodukter som är skapade av ätbara ämnen så bör du prova några av mormors idéer. När det gäller hudvård efter sommaren så bör du använda mjölk, naturlig yoghurt, jäst, färsk skivad gurka och aloe vera blad.

Smäll! Krasch! Pang!

Om du känner att din hud har en obehaglig känsla efter solbad så kan du prova några beprövade metoder som lindrar smärta och irritationer. I en situtation som denna så kan du använda dig av aloe vera, hyaluronsyra, mynta och d-panthenol. Dessa sorters produkter ger dig omedelbar svalka, lindrar irritationen och återställer huden till en frisk hudton.

Något litet för håret

Din hud är inte det enda som påverkas av solen. Ditt hår utsätts också för de negativa effekterna av UV-strålar. Vid överexponering av solen blir hårstråna torra, matta och färgen bleknar. För att återuppliva håret ska du använda hårdimma, masker eller balsam, vars uppgift är att återställa en tillräcklig nivå av återfuktning, öka glansen samt förstärka hårfärgen. Hårvårdsproduktersom dessa kan även göra dina hårstrån starkare och förhindra att ändarna delar sig.

Har du fler idéer om hudvård efter sommaren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.