Hemligheten hos de kosmetiska lerorna är avslöjad. Hur fungerar de och hur använder man dom för att få vackert hår och hud?

KOSMETISKA LEROR: HAR ANVÄNTS LÄNGE FÖR KROPPSVÅRD OCH ANSIKTSVÅRD. BÖR VI APPLICERA DOM I HÅRET OCKSÅ?

Idah kommer jag med en arikel som hör hemma i kategorin ”naturliga skönhetstips” – den handlar om kosmetiska leror. För att vara helt ärlig, är jag en nybörjare när det gäller kosmetiska leror. Jag lär mig fortfarande om hus otroliga de är, men jag är redo att dela med mig om vad jag lyckats upptäcka än så länge. Du kanske också blir förvånad över de många användingsområdena kosmetisk lera har.

Vad är kosmetiska leror?

Jag börjar med den viktigaste frågan: Vad är dessa leror i synnerhet? Vi vet mer eller midnre hur de ser ut men endast ett fåtal vet vad de verkligen är. Lerpulver? Det verkar dock som att kosmetiska lerror inte är något annat än naturliga mineraler. i de flesta fall är de i pulverform men som i kombination med vatten eller örtdestillat blir till bli en slags lerig massa som blir mer fast ganska snabbt.

Vad innehåller de?

De beror på vad för sorts kosmetisk lera du väljer. Dess kemiska sammansättning beror på platsen den bröts från och dess typ, men ändå – oavsett vad för typ- finner du alltid större eller mindre koncentrationer av mikro- och makroämnen i. Bland ämnena du kan hitta finns: kalium, magnesium, järn, zink, selen, kalcium, fosfor och många andra. Dessutom så tollereras kosmetiska leror alltid väl av huden.

De vanligaste typerna av kosmetisk lera

 • Vit lera som är perfekt för att behandla skör och vuxna hudtyper eftersom den rengör, slätar ut och ger näring at huden; vit lera förbättrar blodflödet och stimulerar hudens egna förnyelseprocess.
 • Röd lera passar för behandling av utmattad i kombination med fet hud på ansiktet; den kan även användas för akne rosacea och åderbråck eftersom den effektivt återupplivar och accelererar sårens läkningsprocess pch förbättrar blodflödet.
 • Grön lera är den starkaste av alla kosmetiska leror. Den desinficerar huden helt perfekt, rengör, minskar irritationer, balanserar hudens pH och tonar den; den har en återupplivande effekt; grön lera är också känd för att minska celluliter och stretchmärken.
 • Rosa lera passar för känsliga, irriterade och problematiska hudtyper (d.v.s. hud påverkad av akne, ärr, missfärgningar), eftersom den är väldigt bra på att göra rent, lindrar irritationer och hjälper hudens egna förnyelseprocess.
 • Gul lera rekommenderas för de som behöver ta hand om utmattad i kombination med fet hud för att återställa balansen, ge undsättning för huden, lindra, ge nåring åt och förbättra huden.
 • Blå lera är det bästa valet fär torr, känslig och ömtålig hud, särskilt för hud som är skadats av missfärgningar och hudormar; blå lera har återupplivande och huduppvärmande egenskaper; den ger även mycket näring.

Vad är fördelarna med att använda kosmetisk lera?

Trots att de har olika effekter så delar de alla vissa karakteristiska egenskaper så som:

 • perfekt absorbering av orenheter
 • är erkända som avgiftande ämnen
 • förbättrar blodcirkulationen
 • kan lindra irritation
 • ger näring åt huden
 • hjälper hudens förnyelseprocess
 • gör huden fast och fräsh

Applicering av kosmetiska leror: Kroppen, ansiktet, håret

Vad kan du använda kosmetisk lera till?

I de flesta fallen används kosmetiska leror för hudrengöring – som huvudingrediensen i ansiktsmasker och skrubbar. Kosmetiska leror är en bra kombination med växtbaserade destillat, naturliga oljor och andra vanligt förekommande ingredienser som utgör hemmagjorda skönhetsprodukter (t.ex. hyaluronsyra, glycerin, aloe vera gel, vitamin droppar). Du kan också applicera den direkt på kroppen, särskilt på de områden som påverkas av eller utsätts för celluliter och akne.

Jag känner även till att kosmetiska leror passar perfekt för applicering på håret, däremot då har jag sällan hört talas om att någon gör detta. Du kan iallafall sprida leran över hela hårlängden och om den kombineras med naturliga oljor så kan den även masseras in i hårbottnen. Den kosmetiska leran kommer då att rengöra huden, lindra irritationer och ta bort mjäll. Du kan dessutom även få förbättrad hårväxt.

Kosmetisk lera eller skönhetsprodukter som innehåller kosmetisk lera?

Vad väljer man: oblandad kosmetisk lera eller produkter man köper i butik som redan innehhåller lera? Tja, det är upp till dig faktiskt. Om jag skulle ge ett råd dock så skulle jag rekomendera vanlig kosmetika först då de är lättare att applicera och inte tar så mycket tid att förbereda. På detta sätt kan du vörja använda lera då du fått en försmak av det först.

Min favorit anisktsmask med kosmetisk lera

ORIGINS Original Skin Retexturing Mask with Rose Clay -är en mask i en tub som innehåller en stor mängd rosa lera. Förutom leran innehåller produkten också mjölkörtsextrakt, algextrakt, en hel del eteriska oljor samt jojobaestrar som hjälper hudens exfolierande egenskaper. Jag älskar lukten av dess lättapplicerade konsistens. Jag tycker även om att det enda man behöver göra är applicera den på ansiktet och lämna den i 10 minuter och sedan varmsamt masserna in den i asniktet och skölja av. Effekterna märks samtidigt som du tar av masken. Huden får lyster, blir slät och ser vital ut. En viktig sak att tänka på är att debba produkten är effektiv men att du tyvärr får spendera en mindre förmögenhet på den om du önskar att köpa den.

Min favorit hårmask med kosmetisk lera

L’Oreal Extraordinary CLAY MASK Pre-Shampoo Treatment för behandling av hårtopparna. Den finns tyvärr inte tillgänglig i alla länder. Men det har en vacker marinblå färg och håret blir rent och balsamerat med ett enda steg. Jag gillar verkligen denna hårmask trots att den är rätt ineffektiv. För att behandla mitt hår så måste jag använda en rätt stor del av denna masken vilekt betyder att en förpackning bara räcker till 3-4 användingar. L’Oreal, snälla ge mig en större förpackning?

Och med detta avlutar jag härmed detta inlägg. Jag hoppas jag lyckats förse er med massor av värdefull information så att du inte behlöver bli överraskad av effekterna av kosmetiska leror, hur du applicerar dom eller något annat som har att göra med dessa helt naturliga skönhetsprodukter. Men naturligtvis, om du skulle undra över något är det bara att fråga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.