Huden, det är dags för sömn! Mina kvällsvårdbehandlingar

Hej tjejer,

Låt mig presentera en informationskarta om vikten av vårdkosmetika och hur ansiktshudvården ska se ut. Jag ska också berätta hur nattkosmetika tjänar mig bra. Njut!

1. MAKE-UP BORTTAGNING

Kom ihåg! Lägg detta på ditt minne, skriv det på din spegel eller gör något du tycker är användbart för att följa den här första och viktigaste regeln. Ta alltid bort sminket innan du lägger dig. ALDRIG, INTE ENS PÅ EN SÖNDAG. Detta påverkar din huds tillstånd dåligt. När du är täckt med smink i 24 timmar börjar din dermis kvävas och de processer som normalt sker på ytan och i vävnaderna blir obalanserade och disharmoniserade. Med andra ord gör du så anarki skapas på ditt ansikte. Det slutar aldrig bra.

De perfekta sminkprodukterna är micellära lotioner och oljor. Leta efter kosmetika som motsvarar ditt ansikte, liksom de som har den mest naturliga kompositionen. Min favorit make-up borttagande lotion är Nacomi. Jag har använt det nyligen och det passar mig väl.

2. RENSNING

Eftersom många sminkborttagna produkter lämnar ett tunt lager av fet substans i ansiktet, är det värt att rengöra din hud med en speciell och känslig gel eller skum. Min favorit är rengöringsskummet Natura Siberica. Det innehåller varken parabener eller andra komedogena ämnen och tar hand om huden väl.

3. ANSIKTSTONER

Många tjejer glömmer att tona sin hud när de slutar med sin kvällsrutin, och detta är väldigt viktigt för hudvård. Tack vare toning, bevarar huden sitt naturliga pH på rätt nivå och slutar vara benägen att åldras. Det perfekta alternativet är att välja hydrolater, naturligt vatten, som skapas av växtdestillation på grund av ångvatten. Dessa produkter är känsliga och i motsats till toner behöver de inte gnidas mot ansiktet med en bomullspad. Hydrolater måste vara fördelad i ansiktet istället. Mina favoritprodukter från den här kategorin är Bioline’s (särskilt den som innehåller häxhassel-extrakt) samt detta enastående, föryngrande vatten av Evree, vilket var berikat med hyaluronsyra.

4. KRÄM/SERUM

Den sista, men lika viktig saken på agendan är en nattkräm och en ögonkräm. På natten är vår hud bättre förberedd för fuktighet och näring, därför bör du tillämpa en något rikare kräm, uppenbarligen de som är designade för din hudtyp. Det perfekta alternativet är att applicera en olja först och sedan följa med en riktig ansiktskräm. Jag är ett fan av Natura Siberica krämer och Evree ansiktsolja samt en lite dyrare version – Biotherm Blue Serum.

Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.