Mina Naturliga Kroppsvårdstips

Hej, Tjejer!

Idag ska jag låta er upptäcka mina favorit kroppsvårstips. Jag älskar naturliga kosmetika som finns på apotek eller online. Jag använder också livsmedelsprodukter för att skapa massor av DIY-kosmetika. Om du också följer denna typ av skönhetsvård, läs vidare!

Sommar vs Vinter Kroppsvård

Sommar och vinter hudvård är inte densamma. På sommaren använder jag massor av skyddande, fuktgivande och stramande kosmetika. Jag skyddar min hud mot solstrålarna, saltvatten och torkvind. Jag har kämpat med pigmentfläckar och brännor länge. Det är därför jag använder SPF-lotion eller olja i kroppen. Aloe vera kylgeler kommer att vara användbara när min hud är irriterad medan en morotfröolja hjälper till att hålla solbrännan längre.

Jag använder helt olika produkter på vintern. Min hud blir torr, grov och tråkig under lager av varma kläder. För att förhindra det applicerar jag fuktgivande balsam och smörjmedel efter varje dusch. Jag använder en finkornig skrubb för att exfoliera huden på klackar, applicera en rik kräm och sätter på strumpor. Jag rekommenderar produkter som är berikade med rosolja, karit och sheasmör, vitamin E och bivax.

Mjukgörande & Fuktgivande kroppsmassage

Jag älskar massage. Det gör min hud tät, strålande och fuktad. Massage hjälper till att slappna av och somna. För behandlingen använder jag oljor som har en delikat arom. Mina favoriter – rosolja, vitliljaolja och violett olja. Peeling är en annan form av massage; Jag gör det två eller tre gånger i veckan. Jag gör scrubs med socker, honung och citronsaft (ibland ersatt med eteriska oljor). Scrubs är utmärkt för att utjämna huden, förbättra blodflödet, avlägsna pigmentfläckar och rensa kroppen.

Diet och Hudtillstånd

Som de säger ‘du är vad du äter’. Maten du äter har stor inverkan på din huds skick och utseende. Kroppsvänliga produkter inkluderar vatten, färsk juice, linolja, nötter, färsk frukt och grönsaker, mat rik på vitaminer och mikronäringsämnen. Livsmedelsprodukter som ska undvikas – salt, vitsocker, godis, snabbmat, kaffe, svart te och alkohol.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.