Mina sätt att ta bort hår. Smidig hud och inget oönskat hår

Hej Tjejer,

Irritationer, skärningar, inåtväxande hårstrån… Dessa obehagliga överraskningar är vanliga att förekomma efter hårborttagningsproceduren, speciellt om den utfördes på ett felaktigt sätt. Jag slår vad om att var och en av er gick igenom det minst en gång. Naturligtvis brukade jag också stöta på sådana hudproblem. Lyckligtvis har jag hittat en snabb lösning som jag ska berätta om just nu.

EPILERING OCH IRRITATIONER

Är din hud känslig? Förmodligen efter varje avslutad epilation ser du rodnad hud som stryker och kliar? Vad borde göras? Applicera inte hårborttagningskrämer som innehåller kemiska ingredienser. Dessa är de många ämnen som kan vara orsaken till irritation, inte bara dessa ytliga. De konstgjorda ämnena kan penetrera hårlökar och skada huden från insidan. Använd därför produkter som innehåller naturliga ämnen och underlättar smidig glidning av rakhyveln.

Wax hårborttagning, hemma eller hos en kosmetolog? Allt beror på din erfarenhet av att ta bort oönskat hår. Om du vet hur man gör det här, hur man applicerar remsan med vax och vilken vinkel som används för att dra av remsan och fortsätt sedan och ta bort håret hemma. Men om du aldrig har gjort det här förut, gå till en skönhetssalong. En välutbildad kosmetolog kommer att utföra proceduren utan att skada dig men förhindra dig från irritationer.

Hur man undviker irritation efter hårborttagningsproceduren?

Innan du börjar ta bort oönskat hår, applicera peeling först. På detta sätt kommer du att bli av med döda epidermisceller som kan hindra manövrering av rakhyveln. Tack vare peeling lyfter du håret vilket underlättar borttagningen. Dessutom kommer du att stimulera blodcirkulationen, fast hud och presentera den med sammetsglatthet. Vidare är det lättare att applicera fuktgivande krämer på hud som är berövat av hår. De ämnen som produkten innehåller kommer fortare att tränga in i hårlös hud som har behandlats med skalning.

Eller kanske ändra hårborttagningsmetoden? Om rakhyvlar och vax inte producerar effekten du letar efter, och när din hud är irriterad, testa en depilator eller laser. Trots att dessa två metoder är ganska smärtsamma, är resultaten som de ger fantastiska. Laserhårborttagning sägs bli av med 90% hår för livet. Om du bestämmer dig för att använda en depilator, kommer du att säga farväl till håret i mer eller mindre en månad.

Vilken hårborttagningsprocedur väljer du? Hur hanterar du irritation efter skavning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.