Reflexologi – Vackra hud- och hälsofördelar

Hej där!

Trots att denna hudvård och avkopplingsmetod är kontroversiell, får reflexologi allt fler fans. Det liknar en klassisk massage, men terapeuten fokuserar bara på ditt ansikte, händer och fötter. Varför? Läs mitt inlägg!

Vad är reflexologi?

Det är en terapi som innebär att massera ditt ansikte, händer och fötter till fördel för hela kroppen. Under behandlingen, masseras reflexer – kroppsdel och organpunkter. Tack vare reflexologi blir kroppen avslappnad och regenererad. Följaktligen lindrar vissa sjukdomar av eller deras symtom är mindre intensiva. Övergången mellan reflexer måste vara slät så att patienten känner vila, fin värme och avslappning av musklerna. Kom bara ihåg att reflexologen inte kan läka, diagnostisera eller förskriva medicinering.

Reflexologimetoder

Det finns massor av reflexologitekniker. Det finns en annorlunda uppdelning av reflexer i var och en, som kommer från många gamla kulturer. Den klassiska innebär att man försiktigt rör en tumme fram och tillbaka (larven går). Det finns också en cirkulär rörelseteknik där reflexologen trycker på reflexen med tummen.

Fötter, händer och ansiktsreflexologi

Det finns tusentals nervändar både i fötter och händer. De är kopplade till hjärnan –och följaktligen – med de specifika organen. Med rätt stimulering kan du minska muskelsmärta, huvudvärk, magont och förbättra blodflödet och sätta dig i gott humör. Du kommer att undanröja problem med minne och matsmältningsbesvär.

Ansiktsreflexologi är som en skönhetsbehandling och hudvård. Det förbättrar hudförhållandena, släpper ut rynkorna och stramar huden. Att trycka på reflexer i ansiktet och massera huden med rätt kosmetika ökar blod och lymfflöde, minskar puffighet och mörka cirklar under ögonen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.