Perfekt ricinolja för skönhetsrutin

Det du måste veta om Nanoil ricinolja – Recension av min favorit-ricinolja

Jag har använt ricinolja i evigheter… Jag valde den när jag började mitt äventyr med håroljebehandling och för att få långt hår. Trots sin konsistens och lukt är det min absoluta favorit. Jag testade ricinolja från olika märken och det var alltid något fel – oljan var för tjock, hade ingen applikator eller så var det svårt att fördela den över huden eller håret. När jag letade efter en annan att prova upptäckte jag den fantastiska Nanoil ricinoljan och blev förälskad i den direkt! Nedan hittar du mer information.

Finns det en perfekt ricinolja för din skönhetsrutin? Visst finns det! Jag köpte en till flaska Nanoil så det är väl dags för en recension.

Nanoil ricinolja

Nanoil ricinolja

INCI: 100 % Ricinus communisfröolja

Storlek: 50 ml

För ansikte, kropp och hår

Ekologisk, oraffinerad, kallpressad

En kort historia av ricinolja

Ricinolja utvinns ur bönorna från ricinusväxten. Denna exceptionella produkt var känd redan i det gamla Egypten! Det sägs till och med att Kleopatra använde den för att framhäva sin skönhet. Egyptierna kallpressade den, blandade den med vatten och kokade den. Kvinnor använde den på håret för snabbare tillväxt, tjockare hårstrån och mer glans. Ricinolja användes också på mindre skärsår och brännskador, och den används fortfarande på detta sätt. Ricinolja är känd för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och påskyndar hudens läkning och reducerar ärr. Den har en ljusgul färg och är tjock.

Fördelar med ricinolja för skönhet

Ekologisk ricinolja

Ricinolja används i både kropps- och hårvårdsprodukter. Den kan användas ensam eller blandas med andra skönhetsprodukter. Tack vare att den är full av ricinolsyra (90 procent) absorberas den snabbt av huden och håret. Det speciella med ricinolja är den stora likheten med talg som vår hud producerar naturligt. Tack vare denna egenskap tränger oljan djupt in i huden och skapar dessutom ett skyddande lager på hudytan för att skydda den mot yttre angrepp som extremt höga eller låga temperaturer, UV-strålar, miljögifter, damm eller luftföroreningar.

Ricinolja har en starkt mjukgörande och återfuktande effekt och tillsätts därför ofta i produkter för mycket torr hud, överbehandlat hår, sköra toppar eller svaga fransar och bryn. Överraskande nog kan den även användas för att ta bort smink – den är den mest populära ingrediensen i oljebaserade sminkborttagningar.

Vad är effekten av Nanoil ricinolja?

Varje droppe är fylld med vitaminer och näringsämnen som:

 • har antibakteriella egenskaper som förebygger inflammerad hud och finnar
 • reparerar och stärker hår och hårbotten
 • stoppar håravfall och ger näring åt hårsäckar
 • skyddar håret mot skador och värme
 • gör håret, fransarna och brynen mörkare naturligt
 • återfuktar torr hud i ansiktet och på kroppen på djupet
 • förhindrar att naglarna bryts av och stärker dem
 • får oljan att fungera som ett serum för ansikte, fransar och ögonbryn
 • minskar fina linjer
 • mjukar upp och stramar upp huden
 • lugnar irriterad hud, brännskador och mindre skärsår
 • hjälper till att bekämpa bristningar, ärr och celluliter

Visste du att den har så många användningsområden? 🙂

Oraffinerad Nanoil Castor Oil

Ricinolja – vem bör använda den?

Ricinolja är bra för alla hudtyper. Nanoil är lätt och återfuktar huden på djupet, men överbelastar den inte och gör den inte fet. Bara några droppar räcker till ansiktshuden för en jämn täckning. En eller två droppar räcker för håroljebehandling på medellångt hår. Nanoil ricinolja räcker långt. Den kan användas på fet, kombinerad och problemhy utan bekymmer. Den lugnar även irriterad och torr hud. Vid lokal användning minskar den inflammation och desinficerar huden.

Varför valde jag Nanoil ricinolja?

Jag var försäkrad om att få en produkt av högsta kvalitet – säker och 100 procent naturlig. Den ekologiska formulan har fått ECOCERT-märkningen. Nanoil ricinolja är en investering i en fantastisk skönhetsprodukt och även i frisk hud och hår för många år framöver.

Har du Nanoil ricinolja i ditt skönhetskit ännu? Dela gärna med dig av dina åsikter! 🙂

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.