Hur du Underhåller Färgbehandlat Hår

Färgning av hår kan vara ett roligt sätt att ändra din look och uttrycka din personlighet men också en stor investering i både tid och pengar. Därför är det viktigaste att ta hand om ditt färgade hår korrekt för att behålla dess glans och livlighet. Här är några tips om hur du underhåller färgbehandlat hår.

Vad påverkar färgbehandlat hår?

Solen, klor i pooler eller i saltvatten, samt frekvent användning av värmeredskap som plattänger eller locktänger, kan alla skada ditt färgade hår. Även dagligt slitage, inklusive borstning, styling och tvätt, kan tappa färgen ur ditt hår.

Börja med rätt schampo och balsam

Först och främst, investera i ett schampo och balsam som är utformat specifikt för färgbehandlat hår. Dessa produkter är ofta sulfatfria, vilket innebär att de inte torkar ut ditt hår eller tvättar bort färgen.

Använd en hårprodukt för värmeskydd

Om du använder stylingverktyg som producerar värme (som en hårtork, plattång eller locktång), glöm inte att använda en produkt för värmeskydd. Dessa produkter hjälper till att minimera skadan på ditt hår.

Vänta innan du tvättar ditt hår

Efter att ha färgat ditt hår, försök att vänta minst 48 timmar innan du tvättar det. Tvättar du det för tidigt kan färgen släppas, vilket gör att ditt hår verkar tråkigt och livlöst.

Undvik hårprodukter med alkohol

Alkohol kan torka ut ditt hår och få färgen att blekna snabbare. Undvik produkter som innehåller alkohol så mycket som möjligt.

Försök att göra djupt konditionerande behandlingar regelbundet

Djupa konditionerande behandlingar kan hjälpa till att återfukta och reparera ditt färgbehandlade hår. Gör denna behandling minst en gång i veckan för bästa resultat.

Skydda ditt hår från solen

Solen är en av de största fienderna till färgbehandlat hår. Använd ett UV-skydd för håret eller bära en hatt när du är ute i solen för att skydda ditt hår.

Undvik klor och saltvatten

Bad i klorerade pooler eller saltvatten kan blekna ditt färgbehandlade hår, så försök att skydda ditt hår så mycket som möjligt när du simmar.

Avsluta med en kall sköljning

En kall sköljning efter att du har tvättat ditt hår kan hjälpa till att stänga ditt hårskutikla och behålla färgen. Dessutom kan det också lägga till extra glans till ditt hår.

Att ta hand om ditt färgbehandlade hår behöver inte vara svårt eller tidskrävande, men det kräver lite extra omsorg och uppmärksamhet. Med rätt produkter och rätt rutiner, kan du hålla ditt färgade hår ser friskt och levande för en längre tid.

Avslutande tankar

Att färga ditt hår kan vara en rolig och spännande förändring, men det är viktigt att ta hand om ditt hår för att hålla det hälsosamt och levande. Genom att följa dessa tips, kan du bibehålla glansen och livfullheten i ditt färgbehandlade hår, och hålla ditt hår friskt och starkt under lång tid.

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.