Mina botemedel mot finnar och annan hudutbrott Mina botemedel mot finnar och annan hudutbrott

Vid hudutbrott, till exempel finnar, ärr och svullnader, arbetar du för att dölja och minska problemet. Ibland är det dock svårt att bli av med dessa oönskade blemmor, speciellt när de är mer djupgående. För att avhjälpa problemet kan du nå botemedel som hudvårdsprodukter från butiker, men det finns faktiskt fantastiska sätt att ta itu med finnar, finnar och annan hudutbrott hemma. Låt mig dela mina personliga botemedel mot finnar och annan hudutbrott med dig. Om du följer och har tålamod kommer resultaten börja dyka upp inom 3-4 veckor.

Steg 1: Förbereda huden

Först och främst vill du förbereda huden för att låta alla örter och komponenter tränga in ordentligt. Din hud behöver regelbunden rengöring för att få bort döda hudceller och överflödig olja. Jag använder ofta en bra oljefri rengöringsgel som försiktigt tar bort de överflödiga oljorna från min hud. Jag tar också en mild lera och gör helst en mask och en uppfriskande skrubb en gång i veckan för att rengöra huden och ge den en len känsla.

Steg 2: Förbered naturliga örtmedel

Gör några naturliga örtmedel hemma. De hjälper också till att lugna hudirritation och inflammation, vilket gör att blemmorna inte ser så invitekniska. Blanda 1 tesked honung med 1 matsked yoghurt och lägg det på finniga områden. Skölj det sedan efter en stund. För att ta itu med mörka fläckar och ärr, blanda 1 matsked olivolja, 1 matsked socker och 1 tesked citronsaft i en skål. Massera detta på hudområdet sedan och skölj sedan det efter 10-15 minuter.

Steg 3: Vitamin E-olja

Vitamin E-olja är fantastisk för att hjälpa till att läka hudens område och få mindre hudutbrott. Jag brukar ta en tablettmotort och applicera det direkt på de mest affekterade områdena. För att få en mer intensiv helande känsla är det bäst att smörja huden innan du går och lägger dig. På morgonen gör jag ett uppfriskande skölj med en toner.

Steg 4: Ice Rolls

Isrullar är ett bra sätt att få mindre finnar och hudstamning. Rulla isruna utan något täckande föremål över affekterade områdena så att det får en slags numben känsla. Is kyler ner huden och lindrar inflammationer.

Steg 5: Återfuktning

För att hålla huden återfuktad och få den att låta blemmor och finnar att läka bättre är det viktigt att använda en återfuktande lotion eller kräm för att skydda huden. Jag brukar använda en lätt fuktcreme som är speciellt utformad för acne hud. Du kan också lägga på salicylsyra för att exfoliera huden för att ta bort överflödig olja och ge den en jämn yta.

Steg 6: Få god nattsömn

Sömn är en av de viktigaste faktorerna för min hälsa. Det är nyckeln till att få en hälsosam hud. Försök att få en bra nattsömn följt av en god vila. Undvik även att sova med makeup. När jag somnar brukar jag tvätta ansiktet noggrant och låter huden andas hela natten, så att det är nyttigt för övergripande hudhälsa.

Sammanfattning

Bevara regelbunden hudvårdsrutin och se till att äta hälsosamt och ta tillräckligt med vatten. Det är viktigt att följa enligt stegen för att nå dina mål och din hudhälsa. Akne, finnar och annan hudutbrott är ett problem som ofta återkommer och med tålamod och de rätta ingredienserna kan du se hälsosamma förbättringar.


Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.