Är Denna Ingrediens Skadlig? Om Din Hud är Känslig Vet Du Svaret

Hej där!

Det tar effektivt bort talg och smink. Det är ingrediensen i massor av kroppsprodukter och lår ganska bra. Du trodde antagligen att jag menar en otroligt effektiv naturlig produkt. Tyvärr … Det är den notoriska SLS. Är det verkligen så skadligt? Flickor med känslig hud har upplevt de dåliga effekterna många gånger.

Vad är SLS?

Förkortningen är känd för alla tjejer. Sodium Laureth Sulfate är ett tvättmedel som tar bort fett från alla ytor. Det frigör hårbotten från överskottet av talg och tar bort olja på spisen. Ja, det är sant. SLS tar bort alla typer av fett och ingår i många tvättprodukter. Bortsett från kosmetika finns den i köks- och badprodukter. Om du använder SLS varje dag och i stora mängder kan du få hudirritationer eller hårförtunning. SLS kan påverka ditt hjärta, lever och njurar.

Finns det en säker koncentration av SLS?

Är SLS alltid skadlig för vår hud? Det visar sig att – det är det inte. Toxiciteten beror på koncentrationen av natrium Laureth Sulfate. Det kan inte gå över 1% för att vara säkert. Synd att det når 30% i vissa skönhetsprodukter. Det är en dödlig dos för vår bakteriella flora. Intressant är att temperaturen på vatten också spelar roll när vi använder SLS-produkter. Ju högre temperatur, desto högre risk för irritation. Det är därför som så många bloggare rekommenderar att man tvättar kropp och hår med ljummet vatten.

Vem kan och vem ska inte använda SLS?

Människor som har känslig hud och allergier kan inte använda SLS-kosmetika. Anledning? Irritationer kommer direkt att visas på deras hud; Lipidbarriären kommer att skadas. Men inte alla är allergiska mot SLS. Ämnet skadar inte normal hud. Tyvärr kan det intensifiera akneutbrott i fet och kombinationshud.

Försvinn, SLS!

Om SLS inte stannar på huden länge, använd det fritt. Kom ihåg en sak. Varje SLS-kosmetika måste sköljas ordentligt från hudytan. Använd inte varmt vatten! Ju snabbare du tvättar bort det desto bättre. Ta en lång dusch. Din hud kommer säkert att gynnas mycket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.