Vad Händer när Du Glömmer Ta Bort Sminket?

Hej tjejer!

Idag ger jag er en varning. Jag är säker på att många av er – åtminstone en gång i livet – har glömt att ta bort sminket eller helt enkelt inte kände för att göra det. Resultatet? Smutsiga lakan, irritation, akne, smutsiga sminkprodukter på ansiktet. Vad kan hända med din hud?

Bakterier, bakterier, bakterier…

Om du inte tar bort sminket och rengör huden gör du ett stort misstag. Farliga bakterier sprider sig på den smutsiga huden; hudporerna är igensatta; akne och pormaskar förekommer. Är din hud väldigt känslig? Förutom finnar kan du drabbas av allvarliga dermatologiska sjukdomar. Det sägs att inte ta bort sminket leder till förekomst eller fördjupning av rynkor. Vissa ingredienser av hudprodukter förvärrar också hudförhållandena. Silikoner, paraffin, mineraloljor och andra tunga ämnen sätter sig i hudens porer, vilket orsakar inflammation. Dessutom hamnar sminket på dina lakan. Sebum och svett kommer in i materialet; döda hudceller gör ett utmärkt medium för allergener och bakterier.

Huden åldras snabbt

Du tycker inte om att ta bort sminket? Det är verkligen dåligt. Din hud kommer att bli uttorkad, irriterad och täckt med rynkor i framtiden. Om du inte konditionerar huden nu ser du resultatet av din försumlighet i flera år. Om du inte tar bort sminket, kan du inte applicera fuktgivande eller stramande kosmetika som förhindrar rynkor eller till och med åldersfläckar. För att göra saken värre kommer du inte att skydda huden från fria radikaler som ökar din huds åldrande.

Skadade ögonfransar

Ögonsjukdomar, spröda ögonfransar, irriterade ögonlock. Sådana obehagliga saker kommer att hända om du hoppar över sminkrutinen. Ögon och hud runt dem är mycket känsliga och benägna att skadas. Använd lätta och fuktgivande produkter för att ta bort mascaran. Kom ihåg att ta bort det försiktigt för att undvika att ögonfransarna blir svaga. Tryck försiktigt på en bomullspad på ögonlocket; sminket kommer att lösas upp och din hud kommer att vara ren efter ett tag.

Hudförhållande

Om du inte rensar huden, ser du hur dess ton och utseende förändras snabbt. Det kommer att bli torrt, tråkigt och trött. Huden kommer att förlora sin elasticitet; rynkor kommer att dyka upp; ditt ansikte kommer att täckas med missfärgningar. Vad kan du göra för att undvika sådana obehagliga överraskningar? Rengör, exfoliera och fukta huden regelbundet. Använd bra kvalitetsprodukter och gå till en skönhetssalong. Huden kommer tacka dig för en underbar vård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Du kanske också gillar

Här kan du hitta relaterade artiklar med det inlägg som du nyligen läst.